RENAULT SCENIC

Futott kilométer: 128 000 km

Vegyes fogyasztás: 4.8 liter

Döntően hol autózik: autopalya,orszagut

Tetszett a futómű, és a kormány összhangja,talán még az automata kézifék. A fogyasztása kifogástalan.A többi csapnivaló, eddigi legrosszabb kocsim. A Franciák gyártják a Michelin gumikat, de a saját gyártású kocsijaikra nem ezt teszik, az enyémen Dunlop volt,normál használattal ötvenezret ment el.Felesleges a 195 mm-es szélességü gumi,185-ös elég lenne.

Használó

Születési éve: 1953

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: higgadt

Döntően hol autózik: autopalya,orszagut

Lakóhely: varos

Gyerekek száma: 0

Komfort, design

Utastér: szuk

Csomagtér: higgadt

Ülések: kenyelmetlen

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? megfelelo

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 5.2 liter

Fogyasztás országúton: 4.5 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 4.8 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: 5 alkalom , ebből 1 lerobbanás

Meghibásodás leírása: Ablaktörlő kinézete, működése, balesetveszélyes,állandóan nyekereg.Esőszenzor müködése nullával egyenlő. Minek bele a részecskeszürő,ha rossz minőségü a gázolaj?Negyvenezerért cserélték ki. A váltó kritikán aluli, pontatlan, a motor zajos minden tekintetben. A légszürő el van rejtve rendesen, ezért ki sem cserélik,/ megnéztem egyszer/.Az ajtók záródása rossz, egyszer majdnem leesett, még a felfogató ajtópántcsavar biztonsági alátétlemezét is kispórolták. A két ülés közti rakodódoboz választása esetén a biztonsági öv becsatolhatatlan, főleg kabátban télen.Miért kellett ennyire betolni a karosszériába a motort,az akku csak drága gyárira cserélhető, mert ha más a tipus a védőtető nem fér rá. / Árukapcsolás /Indexkapcsoló még újabbra cserélve is balesetveszélyes, és kezelhetetlen,korán visszaugrik,főleg az első széria amivel kiadták. A hátsó ajtó ugy zuhanik le, olyan érzés mintha kettétörve érne le a helyére.Lerobbanás oka: elektromos rendszer 1 alkalommal meghibásodás, a helyszínen oldódott meg Leírás: A testcsavar nem megfelelően volt rögzitve.

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: elektromos rendszer Garanciaidőben, fizetősJavítás összege: 70000 Ft. Leírás: Légkondicionáló nem működött,a vélemény az volt, hogy a fütőmotor valami alkatrésze ment tönkre.Szerintem hazudtak, gáz kellett volna csak bele, mert a kapcsoló működött.Ebben az árban még a részecskeszürő is benne van. Honda FRV-diesel kocsimban ilyen nincs,okos Japán keletre nem tesz bele.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása:

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem