OPEL ASTRA F

Futott kilométer: 330 000 km

Vegyes fogyasztás: 7.3 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet

Ez az autó nem versenyautó, higgadt nyugodt sofőrt igényel. Az előzést jól át kell gondolni vele a 60LE miatt, de ez a konstrukció maximálisan tökéletes A-B pontba jutásra. Én főleg dolgozni járok vele, és néha vidékre is megyek. A fogyasztása kicsit lehetne jobb is, de hát csodák nincsenek ez egy öreg konstrukció, bár lábfüggő is a dolog, ha az ember tud takarékosan vezetni, nem vészes. Olajfogyasztás szinte nulla ammi ennyi idősen igencsak szép teljesitmény. Télen nehezen viszi le a párát, ez kicsit zavaró, bár ilyenkor ellenőrizni kell hogy nincs-e hajszálrepedés, szivárgás a hütőrendszerben, iletve pollenszürő csere is javit a helyzeten. Az autó ideális városban, könyü parkolni vele, de belül mégis "tágas". Igénytelen autó, kevés extrával, ezért cserébe kevés dolog is romolhat el rajta. Alkatrész olcsó hozzá, és szinte bárhol beszerezhető. A kötelező kopó alkatrészeken kivül semmit se kellett cserélnem rajta. Szériahiba a hátsó ajtó felső rozsdásodása, és van még pár hely ahol hajlamos, de nem drága a lakatolása. Nekem tetszik a külseje, könnyü optikai tunningolni. Eddig ez a legjobb vételem, olcsón vettem, és alig költötem rá és megbizható.(előző tulaj öninditót és lámpákat cserélt rajta) 330ezer km-er még mindig szép hangja van a motornak. Hidegen ne huzasd hü társad marad...

Használó

Születési éve: 1980

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: higgadt

Döntően hol autózik: lakott_terulet

Lakóhely: budapest

Gyerekek száma: 0

Komfort, design

Utastér: megfelelo

Csomagtér: higgadt

Ülések: kenyelmetlen

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? megfelelo

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 8.1 liter

Fogyasztás országúton: 6.2 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 7.3 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: 1 alkalom , ebből 1 lerobbanás

Meghibásodás leírása: Kozponti befecskendezo fuvoka eltomodottLerobbanás oka: elektromos rendszerLeírás: Az auto megallt, beindult de ujra leallt, nem akart menni. Hazamentem gyalog es visszajottunk a haverokkal erre beindult pöcre és simán hazament a saját lábán(20km)

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Garancia már lejártNincs kiemelt meghibásodás.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál:

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása: A központi befecskendező szelep eltömődött. Először a beépitett inditásgátlóra gyanakodtunk, csak másodszorra a befecskendező szelepre.

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem