TOYOTA YARIS

Futott kilométer: 300 000 km

Vegyes fogyasztás: 5 liter

Döntően hol autózik: autopalya,orszagut

Alapvetően imádtam a Toyota Yarist. De utálom a kereskedőt, aki átvágott vele. És ez nem derült ki semmiből addig, míg a motort szét nem szedte apró darabokra a szerelő. A kocsi állapota jónak tűnt. Még az is lehet, hogy motor-baja volt az olasznál, és belerakott egy leharcolt használt motort, így lehetett jó a karosszéria, ellenben széthajtott a motor.

Használó

Születési éve: 1973

Neme: no

Vezetési stílusa: dinamikus

Döntően hol autózik: autopalya,orszagut

Lakóhely: varos

Gyerekek száma: 2

Komfort, design

Utastér: szuk

Csomagtér: dinamikus

Ülések: kenyelmetlen

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 5.5 liter

Fogyasztás országúton: 4.5 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 5 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: 1 alkalom , ebből 2 lerobbanás

Meghibásodás leírása: Na, az az egy alkalom, az betette a kiskaput. Akkor derült ki, hogy nem 28000 km volt a kocsiban, mikor megvettem, hanem vszleg több százezer, és az mind olajcsere nélkül. Amúgy csak azért vittem el, mert szivárgott a víz valahol. Most négy hete van szervizben, és már kb 600.000 ft a számla... A szerviz nem szakszerviz egyébként...Lerobbanás oka: motor 2 alkalommal meghibásodás, a helyszínen oldódott meg Leírás: olyan akkumulátor volt benne, ami nem bírta a strapát, eleve kisebb teljesítményű volt, mint amekkora ekkora kocsiba kéne. A tanulság az, hogy Olaszországból bejött használt kocsit venni soha nem szabad, mert hihetetlen meglepetések érhetik az embert, még egy olyan jó kis autónál is, mint a Toyota Yaris (amit egyébként vennék újból, csak nem használtat).

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: motor Javítás összege: 600000 Ft. Leírás: A motor minden alkatrésze cserére szorul. De ez nem a Toyota hibája. Az ilyen kereskedőt börtönbe kéne zárni :(. Vagy legalábbis fel kéne jelenteni.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása: Ez a mostani úgy kezdődött, hogy hengerfej javítás után elromlott a turbó. Aztán egy következő is, gyakorlatilag azonnal. Azóta rejtély még mindig, hogy mitől. Nem tudom, mikor lesz újra kocsim...

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem