NISSAN TERRANO

Futott kilométer: 165 000 km

Vegyes fogyasztás: 9 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Ami marhajó benne: Alvázas, merevhidas, kardános, rövid fürge dög. Még hagyományos hajtásrendszere van, így terepen csak a vele egyidős Pajerok a versenytársai és jóval agilisebb, mint az új, nagy batárok. Mindenem elfért eddig benne, de 4 személy is kényelmesen. Felszereltsége az S és az SE közt van. Ja, elektromos extrái nincsenek, de klímás, központizáras, riasztós, lopásgátlós. Nem füstöl, olajat nem eszi, nem hangos a motorja, előzésnél nem kéri a 4-et, de klímázva is eljárok átlag 9 liter gázolajból. ha ez sok lenne, kedves olvasó, akkor elárulom, hogy a 2001-es 2,4 td Toyota Hiace-unk 120-130 utazónál a 13-14-et is bepuszilja a 90 pacijával. Eddig tetszik. Majd a tartós használat eldönti. Ami nem kóser: Előző gazdája amatőr műszerész volt, így az elekrtomos hálózatából kellett eltüntetni a kókányolást. Ez műszerészként megjavítanom négy hétvégét jelentett és egy rakat hüvelyt, sarut. Ami még bosszantó, hogy a szervízekben hajlamosak voltak hülyének nézni, aztán mivel ők maguk nem ismerik ezt a nem éppen sűrűn előforduló modellt, így nekem kell megmutatni, hol is van ez, meg amaz. Pl. az állatja toronycsapágyról mesélt. Maestro! Ebben? Alvázas, torony sincs! Vagy olyat akart kicseréltetni, aminek csak egy kis takarítás, kenés, újrahúzás kellett. Ezért javítás kizárólag már csak baráti társasággal, saját garázsomban, saját szerszámokkal. Alkatrészkereskedők szintén bajban vannak a modellel és a sok és összetett biszbaszokkal. Specifikus alkatrészek felhajtása, és apró kütyük beszerzése hosszú folyamat.

Használó

Születési éve: 1984

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: dinamikus

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Lakóhely: varos

Gyerekek száma: 0

Komfort, design

Utastér: tagas

Csomagtér: dinamikus

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 10 liter

Fogyasztás országúton: 8 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 9 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma:

Meghibásodás leírása: Előző gazda terepes kárainak rendezése - futómű, fék lestrapálása.Leírás: Eddig egész jól kijövünk.

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: futómű / fék Javítás összege: 80000 Ft. Leírás: Gyári japán fékbetét/pofa és gázos lengéscsillapítók + szilentek elöl-hátul. És még a japán a drága? Ez BMW-re mennyi lenne?

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása: Minden ott van benne, ahol kell, egy jobban felszerelt magángarázsban javítható.

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem