BMW 5-ÖS SOROZAT

Futott kilométer: 135 000 km

Vegyes fogyasztás: 11 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet

Már régóta szerettem volna -ös BMW-t, így egy álmom teljesült! Elöször dieselt szerettem volna (530D) de lebeszéltek az xX km után jelentkező dieselre jellemző hibák miatt. (turbó 500e, nagynyomású szivattyú 500e, DPF szűrő 370e, porlasztó 150e/db, stb...) Szóval úgy döntöttem benzinest veszek és megprobálok nem foglalkozni a 10-11 literes fogyasztással! A diesel lehet hogy 2-3 literrel kevesebbet fogyaszt, de a felsorolt tételeket nem is kell kicserélni X km után! A magas szervíz költségek árán meg elég sok benzint lehet venni! Nagyjából amit az üzemanyagon megspórol az ember, azt később egyben kifizeti a szervízben! Na persze ha sok pénzed van és 2-3 éves autót tudsz vásárolni max 100.000km -ig ami dieselben nem könnyű, akkor az jobb választás, mert a felsorolt alkatrészeket többnyire a 200-300000km-t megtett autókban kell cseréni. Na de ami 100000km-rel van kitéve gyanúsan olcsó és diesel, abban meg kétszer annyi van minimum! Egyébként az autóm szinte majdnem full extrásnak mondható! Emiatt nagyon kényelmes és kellemes érzet nyújt vezetés közben! Csak az automata váltó, heads up display és az aktív kormányzás ill. aktív ülés nincs benne. Ezenkívül ami rendelhető volt az mind benne van. Pl: hűthető-fűthető, szelőztethető, prémium memóriás Nasca bőr ülések, Dynamic Drive, DVD-s Professional nagy navi és blutooth telefon, Professional Pro Logic hangrendszer CD tárral, prémium kategóriás alufelnik, fűthető és elektromos állítású kormány, GPS nyomkövetős riasztó, Bi-Xenon, elöl-hátúl PDC, Digitális klíma, tempomat, fabetét, elektromos üvegtető,

Használó

Születési éve: 1977

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: dinamikus

Döntően hol autózik: lakott_terulet

Lakóhely: varos

Gyerekek száma: 0

Komfort, design

Utastér: tagas

Csomagtér: dinamikus

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 11.5 liter

Fogyasztás országúton: 9.5 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 11 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma:

Meghibásodás leírása:

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: elektromos rendszer Javítás összege: 120000 Ft. Leírás: Szoftver frissítés és magyarosítás nettó 50.000Ft Szoftverezés közben elszállt CCC egység cseréje nettó 120.000Ft (és persze bontásból volt ennyi) Új BMW AGM akkumulátor bruttó 60.000Ft (Wallisnál 110e Ft)

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása: Már van egy hiba, de még nem volt vele időm foglalkozni. Néha kiírja, hogy túl meleg a motor. De olyankor is kiírta amikor alig mentem vele 10km-t és nem volt meleg a motor és a hűtő, így vagy szonda hiba lesz vagy pedig szoftveres gond.

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem