PEUGEOT 206

Futott kilométer: 170 000 km

Vegyes fogyasztás: 4.4 liter

Döntően hol autózik: autopalya,orszagut

Kategóriájában nézve nagyon kényelmes, akár hosszútávon is. Kis család, apa anya gyerek a világ végére is el tudna menni vele. A fogyasztása verhetetlen. Országúton

Használó

Születési éve: 1977

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: dinamikus

Döntően hol autózik: autopalya,orszagut

Lakóhely: varos

Gyerekek száma: 1

Komfort, design

Utastér: tagas

Csomagtér: dinamikus

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 5 liter

Fogyasztás országúton:

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 4.4 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: 2 alkalom , ebből 1 lerobbanás

Meghibásodás leírása: JObb első lengőkar csere, illetve volt egy törés, vadat ütöttem el.Lerobbanás oka: motor 1 alkalommal meghibásodás, a helyszínen oldódott meg Leírás: Tankolás után elmentem vele 60 km-t egyhuzamban, leállítottam, majd pár órával később nem akart indulni. Probléma a vákuumos üzemanyag ellátó rendszerrel volt. Valahol van egy vékony repedés valamelyik gázolajcsövön még a szűrő előtt, és így levegőt kap, tehát visszafolyik az üzemanyag a tankba. Megoldás=> a légszűrő mellett található kézi pumpa segítségével légteleníteni kell a rendszert és már indul is. Két év alatt kétszer fordult elő.

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: motor Javítás összege: 60000 Ft. Leírás: Kuplungcsere. Nem a tárcsa kopott el, hanem a szerkezet nem bírta a nyomatékos motort. 60e ft-ért Peugeot márkaszervizben, gyári alkatrészekkel, friss váltóolajjal, mindennel együtt 4 óra alatt javították.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása: Példaértékű szervízháttérrel rendelkeznek ezek az autók. Nagyon kellemes tapasztalatom van a szakértelemről és a felkészültségről náluk. No persze nem minden szervizben, főleg a fővárosiakkal kell vigyázni, de vidék, főleg Balatonon. nagy hozzáértésről, és vevőközpontúságról adtak tanúbizonyságot. Érdemes kihasználni az ingyenes, vagy nagyon kedvező átvizsgálásokat, állapotfelméréseket, mert esetleg olyan hibát is feltárnak és kijavítanak, ami fillérekbe kerül akkor, de sokba, ha nem veszik észre időben. Ezen kívül, aki rendszeresen részt vesz ilyeneken nagyon sok kedvezményt, és árengedményt kap mindenből, ezáltal sok esetben olcsóbb a márkaszerviz, mint a maszek, vagy egyéb kontár műhelyek. Nem mellékesként pedig nagyon udvariasak, szeretik és tisztelik a fogyasztókat, és nem hagyják őket cserben, még ha olyan problémával megyek is, amit azonnal nem tudnak orvosolni.

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem