FORD MONDEO

Futott kilométer: 170 000 km

Vegyes fogyasztás: 6 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Hatalmas autó, még az audi100-as tól is sokkal nagyobb. Még a nagytestű autók sem akarnak letolni, sokszor még előzni sem városban megvárnak és elengednek, ezt korábban csak a főnököm fekete autólyával tapasztaltam, pedig ez csak bíbor színű. A motorja lehetne egy picivel nagyobb, mondjuk egy 2.5-ös, de ez is nagyon szépen megy xado adalékokkal, és castrol 5w 30-as olajjal. Városban elég neki a 4. sebesség, így van elég fordulata. Kevesebbet fogyaszt, mintha 5.-ben kínoznám.

Használó

Születési éve: 1975

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: higgadt

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Lakóhely: varos

Gyerekek száma: 2

Komfort, design

Utastér: tagas

Csomagtér: higgadt

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 7 liter

Fogyasztás országúton: 5 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 6 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: 2 alkalom

Meghibásodás leírása: vásárláskor mindent átnéztem és szószrint szétdaraboltam, hogy időben észrevegyem kell e válltoztatás. szerettem volna ha sokáig tartana ez a szuper kombi. úgy döntöttem, hogy kicserélem a még gyári és még kopásmentes kuplungtárcsát, összemérve szemmel nem is lehetett látni kopást, igy szerkezetestől a régit meg is hirdettem újszerű állapotú eladónak. 2. a még gyári izzítógyertyákat cseréltem le, már nem pirosodtak fel. de az autó így is indult -4C-ban is a minap a 2. pöccintésre.Leírás: Hivatásos gépkocsivezető vagyok, kisfurgonnal járok, és a főnökeim autóit tartom rendben 8 éve. 16 éve vezetek, vannak napok,hogy véroson belül 200 km-ert vagy távolságon 800-at. Vásárlásomat körültekintően és megfontolva tettem, mert sok új és ócska autóval találkoztam már. Beszéltem szerelőkkel, szervizekkel, és kis pénzből, ha diesel bátran mondhatom toyota de nem a d4d csak a régebbi, esetleg opel, de csakis isuzu motoros. És ekkor jött elém a Ford Mondeo Tourneo 1.8 tdi. Eleinte azt mondtam, semmi pénzért sem az orra miatt, de már megkedveltem a formályát is.

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Nincs kiemelt meghibásodás. Leírás: Hibákon kívül az előző tulaj lecserélte a féktárcsákat és a betéteket, én pedig beszabályoztam a dobokat kívül is, hogy le tudjam őket festeni.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál:

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása: ez egy precíz autó, megy mint a svájci óra, mindenkitől ezt hallom róla, pedig sokat használják. Olcsó hozzá az alkatrész is de nem szokták javítani, csak a lökhárítót törik sokan, mert hosszú az autó és nem érzik a méreteit. Aki meg nem ért hozzá az mindegy hogy mit javít.

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem