SKODA FELICIA

Futott kilométer: 169 000 km

Vegyes fogyasztás: 7.4 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Én személy szerint munkába járásra használom leginkább a járgányt, átlag napi 60 km-t teszek meg vele. Nagyobb műszaki gondom még nem volt vele, cserben még nem hagyott soha. Mikor megvásároltam utána cseréltem a komplett generátort (14 év után már nem csoda), hengerfej tömítést (a volt tulaj az előírtnál töményebb fagyállóval töltötte fel, ami szépen kikezdte a tömítést), és a komplett termosztát házat(el volt repedve). Az enyémben sajnos nincs se ABS se szervó kormány, csupán ezt a két dolgot hiányolom belőle. Motorjára se lehet nagyon rosszat mondani, amit egy 1,3-as 8 szelepes motortól el lehet várni azt tudja, 2600-as fordulattól már rendelkezésre áll a maximális nyomatéka a motornak, ami azt eredményezi hogy nem nagyon kell forgatnunk a motort váltásoknál, a túlzott pörgetést amúgy sem kedveli a motor, ideális 1800-as és 4000-es fordulatszám között használni, itt van ereje és nyugodtan is jár. Én 130 km/h felett hosszabb távon nem ajánlanám hajtani, nem igazán szereti. A tévhittel ellentétben nem főzik a vizet ha az ember normális, jó minőségű termosztát vesz bele és jók a hőgombák mellette. Karosszéria téren nagyon meg kell nézni kitől mit vesz az ember, az elhanyagolt autóknál erőteljes rozsdásodás is fellelhető. Típushiba a hátsó ajtón a díszléc környéki rozsdásodás, és a hátsó sárvédőívek peremének a rozsdásodása, ezek könnyen javíthatók, nem nagy költséggel. Ha nagyobb javításra is kerülne a sor akkor sem drága hozzá az alkatrész más típusokhoz képest. A fékek is jól teszik a dolgukat, bár az ABS-t nem bánnám ha benne lenne. Belső térre nem lehet panaszom, aránylag tágas, komfortos, raktere jól pakolható, főleg ha a hátsó üléseket is előre hajtjuk. Szerintem megéri az árát, ha az ember egy olcsó és kis költségen fenntartható autót szeretne vásárolni.

Használó

Születési éve: 1988

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: atlagos

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Lakóhely: falu

Gyerekek száma: 0

Komfort, design

Utastér: tagas

Csomagtér: atlagos

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 8 liter

Fogyasztás országúton: 6.5 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 7.4 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: 2 alkalom

Meghibásodás leírása: Hengerfej tömítés csere, komplett termosztátház csere, porvédő gumiharmonikák cseréje a féltengelyeken és a kormányművön, számítógépes alapbeállítás fojtószelepen és a hibakódok kiolvasása és törlése.

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: elektromos rendszer Garanciaidőben, fizetősJavítás összege: 10000 Ft. Leírás: Generátor adta meg magát.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása:

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem