SKODA 105

Futott kilométer: 137 000 km

Vegyes fogyasztás: 6.9 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Ami tetszett?: MINDEN. Egyszerű gép, olcsó alkatrészek, megbízható minden szempontból. Javítása könnyű, elég szinte hozzá 2db csavarhúzó meg egy villáskulcs készlet. Lerobbanásom már volt 1-2 alkalom, de vontatni nem kellett. Mindig hazahozott. S ezek a lerobbanások nem apró hibák voltak (motor - hajtókarcsapágy ill. gyújtáselosztó meghibásodás). Sosem hagyott még cserben. 2007-ben Horvátországot is lazán bírta. (1600km - 1dl hűtővíz fogyott). Pedig az út 60%-át 3-asban tettem meg a hegyek miatt, 4 személlyel, tetőcsomagtartó tele, elől csomagtartó full, hátsó ülések mögött dugig, meg ahol még hely volt. Ami nem tetszett: Ha volt valami egyvalami hibája, akkor annak 2000 oka lehetett. Idegesítő amikor már elvégzed mind a 2000 variációnyi javítást, és még mindig baja van. Aztán egy telefon és a hozzá értő 50 év feletti szerelő 20mp alatt megmondja, hogy mi a hiba. De nem baj. Legalább megtanulja az ember, hogy hogyan kell Skodát szétszedni és összerakni.

Használó

Születési éve: 1975

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: dinamikus

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Lakóhely: varos

Gyerekek száma: 1

Komfort, design

Utastér: tagas

Csomagtér: dinamikus

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 7.5 liter

Fogyasztás országúton: 6.3 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 6.9 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: 2 alkalom , ebből 2 lerobbanás

Meghibásodás leírása: Gyújtáselosztó, Motorcsere.Lerobbanás oka: motor 2 alkalommal meghibásodás, a helyszínen oldódott meg Leírás: 1. Gyújtáselosztó dögledezett. Csattogott, puffogott, fél méteres tüzet okádott a kipufogó. - s így is hazahozott 140km-ről. 2. Hajtókar-csapágyas lett a gép. De azért 120km-t hazajöttem vele.

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: motor Javítás összege: 30000 Ft. Leírás: Motorcsere. Bontóból. Haverral 3óra alatt kész voltunk.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása:

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem