RENAULT KANGOO

Futott kilométer: 137 000 km

Vegyes fogyasztás: 6 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Az autó összeségében nagyon jó. Nem kell elvárni tőle a 7-es BMW konfortját és az IFA pakolhatóságát :), de mondhatni hogy nagyon eltalálták a kompromisszumokat. Ez egy olyan autó ami megálja a helyét városban, országúton és autópályán is. Jó a kissebb szállitásokra illetve a középtávu utazásokra is (1000-2000 Km), valószinüen többre is de eddig 3000 Km/3nap alatt volt a maximum. Komfortja jobb mint egy furgoné, de rosszabb mint egy középkategóriás autójé, habár a konfort érzetet nagyban fokozza az hogy magas a tető, sok hely van a felyünk fölött és mellettünk. Ha egy hosszab út alatt akarunk egyet nyújtozkodni, nem verünk le semmit. Jól lehet vele utazni, kényelmesek az ülések. Nem egy verseny autó de cserében keveset fogyeszt, még megpakolva is. Legnagyobb előnye: nagyon jól pakolható!!! Ezzel a kocsival nem kell átgondolni hogy mit vigyünk, és mit vegyünk útközben. Alkamas családoknak, vagy sportolóknak, túrázóknak, olyanoknak akiknek kell a hely a felszerelésre. Oldalajtók nagyon kényelmesek, főleg olyan helyen ahol szűk a parkoló. A kalaptartó csúcs habár ezt nem szokták hangoztatni. Sosem szerettem az elterjedt rolós megoldást ahol egy kalaptól is "behorpad a vászon". Ez a kalaptartó egyedűl (úgy hogy alul nem támasztia semmi) el bír akár 50-60 Kg-t ezért ha megosztottan akarunk pakolni, nyugodtan számithatunk rá. Másik nagyon jó dolog a homlokában lévó polc (fej fölött) amibe minden bele fér és kézre esik. Karbantartásra érdemes költeni, mint mindenautónál, hogy elkerüljük a váratlan híbákat. Ugyanakkor "olcsón fentartható autó"-nak számítanám, hiszen a szervíz intervallum 30.000 Km (15.000 Km-ként jóformán, csak ellenörzések vanank). 8 évesen az alváza jó állapotban van, csak egy-két külső alkatrész rosdásodik, mint pl a potkereket tartó zár, vagy a fékerő elósztó.

Használó

Születési éve: 1978

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: dinamikus

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Lakóhely: budapest

Gyerekek száma: 1

Komfort, design

Utastér: megfelelo

Csomagtér: dinamikus

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 6.2 liter

Fogyasztás országúton: 5.5 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 6 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: 1 alkalom

Meghibásodás leírása: A fék rendszerrel voltak gondok, ugyan akkor az is igaz hogy a hiba, egy tipikusan olyan hiba amely nem megfelelő karbantartással elöbb utóbb előjön. Mo.-n sokan a "karbantartás" szó alatt csak a "megvót az olaj csere"-ét értik.

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: futómű / fék Javítás összege: 6070000 Ft. Leírás: Fékrendszer felújítása (féktárcsák, fégbetétek elől, fékbetétek hátul, 4 gumi fékcső, minőségi fékolaj)... mind ez a fent említett probléma miatt.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása:

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem