RENAULT VEL SATIS

Futott kilométer: 235 000 km

Vegyes fogyasztás: 8 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Életem legjobb autója. Ha vennék mégegyszer ilyet vennék. Soha semilyen problémám nem volt a fentit kivéve.Bejártam vele Németországot , Dániát, Svédországot. Tetszett hogy nem sűrűn jön velem szemben ilyen autó. Szinte mindenütt megnézik és megjegyzik hogy ritkán látnak ilyen autót. Nagyon kényelmes és a legcsendesebb autó amiben eddig ültem. Egy kicsit egy erőss gázadásnál kormol, de motoroptimalizásásal jelentősen csökkenthető. Egy bíztos kell hozzá egy kis márka szeretet és azok után egy igzán hálás autót kap az ember.

Használó

Születési éve: 1959

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: higgadt

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Lakóhely: varos

Gyerekek száma: 2

Komfort, design

Utastér: tagas

Csomagtér: higgadt

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 8.3 liter

Fogyasztás országúton: 7.8 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 8 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma:

Meghibásodás leírása: Mivel igen ritka autó így a szervízelésen is meglátszott hogy keresik rajta mi hol található. Ez érthető de számomra nem elfogadható.Amig diagnosztika nem kellett hozzá mi magunk javítjuk egy nagyon jó ismerős autoszerelő műhelyében. De már szereztünk hozzá diagnosztikai készüléket és így ezt a problémat is megoldottuk. Egy fő problémálya volt a váltó. Mindenki azt mondta nem kell olajat cserélni a váltóban. De ez hülyeség . Aki jót akar és üzembiztos autót az cserélje az automata váltóban az olajat 80.000 km ként. A motorolajat pedig 10.000. km ként. Soha nem lessz gond az autóval.Leírás: A váltó miatt nem kellet vontatni.

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: hajtás / váltó Javítás összege: 100000 Ft. Leírás: A szervízben nem tudták megmondani mi a probléma. Csak tippeltek. Elvittem egy váltó szerelőhöz kidobtam az ablakon 250.000, ft-ot. az autó továbra sem volt jó. Vettem egy bontóból 100.000. Ft-ér egy komplett váltót. Kiszereltem belőle a váltó vezérlő egységet és beépítettem a sajátomba és azóta kutya baja. Erről ennyit.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál:

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása: A váltóhiba okára is mi jöttünk rá. Valőszínű egy vontatásnál mehetett tönkre. Lerobban ugyan is a Master tgk. és mintegy 50 km vontattuk hazáig. Szerintuk az egy sebességben való vontatás tette be neki a kaput. Tanulság nem szabad automata váltós autóval viszonylag 1,5-2t autót vontatni. Erre senki nem hívja fel a figyelmet.

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem