AUDI 100

Futott kilométer: 318 200 km

Vegyes fogyasztás: 10 liter

Döntően hol autózik: autopalya,orszagut

Legjobban tetszett, hogy ritka fullextrás(szélesített sárvédők és az ehhez tartozó eredeti könnyűfémkerekek 215 60 15-ös gumikkal,4 elektromos ablak, elekromos tető, elektromos-fűthető tükrök, digitklíma, ABS, ASR, fékbetétvastagság visszajelző(PADS), öszzkerékhajtás, kapcsolható diffizár, távirányítós kp-zár, 8 hangszórós zene, ködfény, hűthető kesztyűtartó,riasztó) modell, a Belga piacra szánták, onnan is lett behozva. Minden működik rajta/benne, Persze sokan megpróbáltak lebeszélni róla, de túl határozott voltam( hála az égnek). Abszolút megbízható, motor, hajtáslánc( QuATTRO) felfüggesztés rendben, a rozsdát nem ismeri (sajnos a többi hasonló korú vagy fiatalabb más márkáról ez nem mondható el). Egyetlen gyenge pontja talán az injector, de nem azért mert gagyi, hanem mert a tulaja szarik rá (akinek nem inge nem veszi magára) rossz minőségű üzemanyag+ szűrőcsere periódus figyelmen kívül hagyása, haza tudja vágni az egész rendszert, ez igaz a többi csereperiódussal rendelkező dologra is. Magyarország a kókányolás, a kilóméróra pörgetés(dehogy előre) és az anyagi lehúzás melegágya, így aki ilyen 20 év körüli felsőkategóriás autócsodára vágyik, nagyon alaposan nézzen körül, szinte alig találni jó, buherálás mentes állapotút. Aki mindenáron ilyesmi gépet akar, annak ajánlani tudom a német, svájci, svéd és a többi nyugati használtautó piacot. Ha jót talál, akkor hűséges társa lesz még hosszú időn keresztűl. Ha pedig ez nem válalható akkor kár belefogni.

Használó

Születési éve: 1991

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: higgadt

Döntően hol autózik: autopalya,orszagut

Lakóhely:

Gyerekek száma: 0

Komfort, design

Utastér: tagas

Csomagtér: higgadt

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 12 liter

Fogyasztás országúton: 8 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 10 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: 1 alkalom , ebből 1 lerobbanás

Meghibásodás leírása: generátor teljes felujítása( szénkefe, fesz. szabályzó, forgórész felszabályozása, csapágyak cseréje)Lerobbanás oka: elektromos rendszerLeírás: Az injectorra gyanakodtunk a szerelővel, így szét is kapta az egészet, de végül én állapítottam meg a hibás gyújtáspontot, majd hiba elhárítva, azóta szuperül üzemel.

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: elektromos rendszer Javítás összege: 30000 Ft. Leírás: Generátor teljes felújítása

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása: A fentieken kívül, csak a kötelező dolgok, amit illik mihamarabb lecserélni, használt autó vásárlásánál( üzemanyagszűrő, motorolaj+szűrő, légszűrő, gyertyák, vezérműszíj+görgö+vízpumpa, hűtőfolyadék. Mindezt itthon saját kézzel.

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem