OPEL OMEGA C

Futott kilométer: 182 000 km

Vegyes fogyasztás: 10 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Egy nagy mozdony! Legjobb benne, a sor 6-nak a hangja. Kellemes vele hosszú távon is utazni. Súlyához képest (1600kg) dinamikusan gyorsul az autó, 5.-ben 110-től 190-ig szépen húz, majd onnantól kicsit "nagymamásan" de még felkúszik a mutató 210-ig. Semmiképpen sem a mindennapos városi közlekedésre van kitalálva, mert ott bekapja könnyedén a 12 liter gázolajat és ha valakinek esetleg vastagabb a cipőtalpa, mint pl. az enyém, és szeret keresztbe autózni egy ekkora hajóval, könnyedén megetethet vele akár 14 liter anyagot is :D Futóműve jó neki, aki nem ezt állítja, az először rakassa rendbe és menjen egy kört vele utána. Mindenképpen annak ajánlom ezt a vasat, aki szereti a nagy autót, hiszen a klasszikus érzést adja a kocsi. Rengeteg hely van benne, a csomagtartó hatalmas. Belseje viszonylag egyszerű és letisztult, de érződik rajt, hogy Opel, kicsit középosztály ízű. Praktikus belső elrendezés, mindennek értelme van benne. Gondolok itt arra, hogy nincs az, hogy ki- vagy lenyitod az egyik rekeszt és azt mondod: "ezt meg mi a tökömre lehet használni, miért van itt?!" Egy-két kárpit elem nyöszörög már, de ne felejtsük, több mint 10 éves autó. Panaszom nem lehet rá, talán csak annyi, hogy minimálisan igaz, de elkezdtek rohadni a hátsó sárhányó ívek. Sajnos ez a típus betegsége :S Azt nem szabad elfelejteni, hogy ez egy Opel. Nem érdemes összehasonlítani egy Mercedessel, mert egyértelmű, hogy minden tekintetben alulmarad, viszont fele annyiba kerül :) Attól függetlenül, hogy tervezem a közeljövőben a cseréjét, fájó szívvel válok majd meg tőle. Szerintem ez ár érték arányban egy kiváló autó és ha ésszel van használva (olaj, víz mindig rendben, hidegen nem rúgva), akkor szinte mindent kibír. Összegezve az árát és amit cserébe nyújt az autó én nem bántam meg.

Használó

Születési éve: 1985

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: dinamikus

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Lakóhely: budapest

Gyerekek száma: 0

Komfort, design

Utastér: megfelelo

Csomagtér: dinamikus

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? nem

Fogyasztás városban: 12 liter

Fogyasztás országúton: 8 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 10 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: 1 alkalom , ebből 1 lerobbanás

Meghibásodás leírása: Szétrohadt a kipufogó és kettétört. Nem tudom mennyibe kerülne rá egy original új, én 5E-ért meghegesztettem. 1 alkalommal meghibásodás, a helyszínen oldódott meg

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: futómű / fék Javítás összege: 89000 Ft. Leírás: Betéteket kellett cserélni, mert hallani lehetett, hogy valamelyik betét teljesen elkopott. Megvettem előre-hátra, de csak a hátsókat kellett kicserélni.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása: Fél órás otthoni munka :)

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem