FORD FOCUS

Futott kilométer: 168 000 km

Vegyes fogyasztás: liter

Döntően hol autózik: autopalya,orszagut

Első autóm, de a családunknak volt egy 20+ éves Skodája sajnos le kellett adni a bontóba, helyette vettük ezt mert mindenki ajánlotta (barátok, autókhoz értők, interneten a fórumozók stb.) viszont most így 8.000 km levezetése után s a sok szervizlátogatás valamint a végtelen mennyiségű pénz beleborítása után azt mondom bár csak ne hallgattam volna senkire, aki ezt a trágyadombot javasolta. A hibáit s a vele való vergődéseket (senki nem ért hozzá annak ellenére hogy az ország 3. legtöbbet forgalmazott autója) felsorolni is sok lenne. Kezdjük azzal, hogy a motor 100 Le-t sehol és semmilyen körülmények között nem érezni, ilyet legyártani a 21. században???? Kérdem én mit tudhat az 1,4-es 75Le-s motor!? A fogyasztása meg autópályán 120-130-as tempónál klíma nélkül (nincs benne) 7,9/100 km !!!!! Egy amerikai benzintemető nem eszik ennyit, vagy ha igen legalább megy, de ez... A futómű tényleg feszes, de inkább már-már zavaróan ami annyit jelet, hogy a "jó" magyar utakon átvesz minden úthibát s egy kavicsot is megérzek hogy átmentem rajta. Azonkívül mindig elszáll egy stabilizátor pálca vagy egy szilent s tulajdonképpen folyamatosan nyiszeg-nyoszog az egész futómű. Az alapjárattal is folyamatos problémák vannak, az alapjárati léptetőmotor ki lehet ugyan tisztítani egyesek szerint, nekem nem ment (az alkatrész nem megbontható, ki van öntve műgyantával), az új 25-30 Ezer forint-no comment. Az autóba szó szerint félek beleülni, mert arra gondolok hogy épp mi fog a kezembe maradni, vagy mi fog tönkre menni benne súlyos ezreseket kivéve a pénztárcámból. Ajánlom, de csakis az ellenségemnek.

Használó

Születési éve: 1980

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: atlagos

Döntően hol autózik: autopalya,orszagut

Lakóhely: falu

Gyerekek száma: 0

Komfort, design

Utastér: megfelelo

Csomagtér: atlagos

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? megfelelo

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? nem

Fogyasztás városban: 10 liter

Fogyasztás országúton: 8.5 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás:

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: 3 alkalom

Meghibásodás leírása: Első autóm, de a családunknak volt egy 20+ éves Skodája sajnos le kellett adni a bontóba, helyette vettük ezt mert mindenki ajánlotta (barátok, autókhoz értők, interneten a fórumozók stb.) viszont most így 8.000 km levezetése után s a sok szervizlátogatás valamint a végtelen mennyiségű pénz beleborítása után azt mondom bár csak ne hallgattam volna senkire, aki ezt a trágyadombot javasolta. A hibáit s a vele való vergődéseket (senki nem ért hozzá annak ellenére hogy az ország 3. legtöbbet forgalmazott autója) felsorolni is sok lenne. Kezdjük azzal, hogy a motor 100 Le-t sehol és semmilyen körülmények között nem érezni, ilyet legyártani a 21. században???? Kérdem én mit tudhat az 1,4-es 75Le-s motor!? A fogyasztása meg autópályán 120-130-as tempónál klíma nélkül (nincs benne) 7,9/100 km !!!!! Egy amerikai benzintemető nem eszik ennyit, vagy ha igen legalább megy, de ez... A futómű tényleg feszes, de inkább már-már zavaróan ami annyit jelet, hogy a "jó" magyar utakon átvesz minden úthibát s egy kavicsot is megérzek hogy átmentem rajta. Azonkívül mindig elszáll egy stabilizátor pálca vagy egy szilent s tulajdonképpen folyamatosan nyiszeg-nyoszog az egész futómű. Az alapjárattal is folyamatos problémák vannak, az alapjárati léptetőmotor ki lehet ugyan tisztítani egyesek szerint, nekem nem ment (az alkatrész nem megbontható, ki van öntve műgyantával), az új 25-30 Ezer forint-no comment. Az autóba szó szerint félek beleülni, mert arra gondolok hogy épp mi fog a kezembe maradni, vagy mi fog tönkre menni benne súlyos ezreseket kivéve a pénztárcámból. Ajánlom, de csakis az ellenségemnek. 1 alkalommal meghibásodás, a helyszínen oldódott meg Leírás: Lerobbanás eddig még csak azért nem volt, mert a lehetőségekhez képest mindig próbálom karban tartani.

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: futómű / fék Nincs kiemelt meghibásodás.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál:

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása: A legújabb hiba ami kijött, hogy a km óra nem mindig működik. Pontos okát még diagnosztikai műszerekkel se tudták megmondani, csak találgatni tudnak az eddig előforduló tapasztalataik alapján, persze több 10 Ezer forintos cserékkel orvosolni lehet amik esetleg nem is szükségesek- köszi akkor inkább marad így. Találgatni én is tudok...

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem