SKODA OCTAVIA

Futott kilométer: 40 000 km

Vegyes fogyasztás: 6.5 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

A Continental gumik ilyesztő módon új korától fogva bordák között hossz irányban repedeztek, mind a négy gumi, de azóta is bírja, ahhoz képest nem romlott tovább állapota. Műszakin is átment.

Használó

Születési éve: 1966

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: higgadt

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Lakóhely: varos

Gyerekek száma: 3

Komfort, design

Utastér: tagas

Csomagtér: higgadt

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 6 liter

Fogyasztás országúton: 5 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 6.5 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: , ebből 1 lerobbanás

Meghibásodás leírása: Alapjában véve egészen jól összerakott, jó kis autó. Nem zörög benne semmi gyári alkatrész. A hiba az, amikor esik az eső, és kinyitom a csomagtartót, a rajta lévő víz befolyik a csomagtartóba. Ez bosszantó. Az első lámpákban lévő helyzetjelző izzó cseréjéhez nőgyógyász kezek kellenek, sehogy nem férek hozzá, csak speciális fogóval. Egyébként minden oké. Rozsdásodás még 4.5 éves korában sincs. A metál fényezés nyúlfing vékony, minden apró kavics felverődés kapásból kikezdi a festéket. Nem győzöm javítani, festegetni. A szélvédő is lehetne erősebb, azt is betörte az első felverődő kavics. Oké, ezek nem az autó hibái elsősorban, hanem a közút kezelőé, meg a motoros kavicsdobáló fűkaszáké. Azért erősebb is lehetne a fényezés, mert egy parkolóban álltam, mikor egy úton elhaladó autó éppen csak felpattintott néhány pici aszfalt cafatot a kocsim oldalára, máris 3 helyen lement a festék. Kaptam hozzá a szervizben egy tubus metál fekete festéket javítani, de lassan elfogy. Ezektől eltekintve azonban tényleg jó autó. 1 alkalommal meghibásodás, a helyszínen oldódott meg Leírás: Egyszerűen lerobbanás nincs, régebben is volt 2 Octaviám, lizingelt, 90.000 km-nél kellett leadni, egyikkel sem volt műszakilag baj, lerobbanás nem volt.

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: elektromos rendszer Nincs kiemelt meghibásodás. Leírás: Egy jobb első helyzetjelző izzó égett ki kb.: 15.000 km. után. Ezt nem nevezném igazándiból hibának.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 50000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása:

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem