PEUGEOT 106

Futott kilométer: 200 300 km

Vegyes fogyasztás: 6 liter

Döntően hol autózik: autopalya,orszagut

+: Első autónak ideális, könnyen kezelhető, megbízható társ. A fogyasztása megfelelő. A váltó "franciásan" laza, de jók a fokozatai, 60 km/h-ig nagyon jól gyorsul - városban ideális, a lámpánál az elsők között jön el. Kis autó, könnyű vele parkolni. A hátsó ülést síkba dönthető, úgy egész jó kis raktere van. Még kisebb költöztetésre is alkalmas volt (bútor nélküli fiatalt egyik albérletből a másikba). -: Talán érdemesebb lett volna erősebb motorral venni, mert a 954 cm3-vel országúton vagy autópályán meg kell fontolni az előzést. Két gyerekkel már kezd szűkös lenni. 10-12 éves kor után már több törődést igényel(ne), egyre több cserélnivaló akad rajta. Az alkatrész kissé drága.

Használó

Születési éve: 1976

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: dinamikus

Döntően hol autózik: autopalya,orszagut

Lakóhely: budapest

Gyerekek száma: 1

Komfort, design

Utastér: megfelelo

Csomagtér: dinamikus

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 7 liter

Fogyasztás országúton: 5.7 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 6 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: 7 alkalom , ebből 2 lerobbanás

Meghibásodás leírása: 1 váltócsere 4 karosszériajavítás (1 hátsó lökhárítócsere, 3 kisebb javítás) 2 kipufogó-javításLerobbanás oka: hajtás / váltó 2 alkalommal meghibásodás, a helyszínen oldódott meg Leírás: 1. Nem az autó hibája volt. Nagyszerviz után a szervizben elfelejtették feltölteni a váltóolajat, ezért intenzív autópálya-használat után tönkrement az 5. fokozat. Váltót kellett cserélni. 2. Az elrozsdásodott kipufogócső kilyukadt és kettévált. Hegeszteni kellett.

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: karosszéria Javítás összege: 170000 Ft. Leírás: Hátulról belém jöttek, a lökhárítót kellett cserélni. A vétkes biztosítója fizette a számlát.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása:

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem