OPEL ZAFIRA A

Futott kilométer: 228 000 km

Vegyes fogyasztás: 8.2 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Legjobb: Hatalmas, jól variálható, strapabíró, magas üléspozíció (kivéve leghátul), kényelmes ki és beszállás, kategóriájában a legolcsóbb az alkatrész, szolidan elegáns a megjelenése, megbízható, a leghátsó ülések mindig bent vannak de nem foglalnak összecsukva helyet, teljes értékű pótkereke van. Negatívum: Kortalanul letisztult belső (azaz unalmas), az 1,6 motor lustán indítja el a nagy dobozt, de ha már kettesben van, onnantól nagyon dinamikus, 7 személynél a csomagtér roló elhelyezése komoly kihívást jelent (ezt egyenesen utálom benne), oldalszélre szokatlanul érzékeny.

Használó

Születési éve: 1982

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: dinamikus

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Lakóhely: varos

Gyerekek száma: 1

Komfort, design

Utastér: tagas

Csomagtér: dinamikus

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 9 liter

Fogyasztás országúton: 7.5 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 8.2 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: 2 alkalom

Meghibásodás leírása: 1. Hátsó rugóból törött le a végéből egy kis darab. Lehetett vele menni, nem lehetett változást érezni, de a biztonság kedvéért párban cseréltettem. (Csak anyagot kellett vennem, 34.000.-) 2. Égtelen kopogás a motortérből, rendkívül ütemes és a fordulatszámmal arányos volt. Megnézettem, és a szívósor belsejében egy lemez ragasztása elengedett, az zörgött. A javítás filléres, az autó üzembiztonsága mindvégig 100% volt, de ezt csak szétszedés után lehetett kijelenteni. 1 alkalommal meghibásodás, a helyszínen oldódott meg

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: futómű / fék Javítás összege: 34000 Ft. Leírás: Vásárlás után kellett többet rákölteni, de ez részben benne volt az árban. 1. Repedt első szélvédő csere anyag+munka: 33.000.- 2. Repedt ködlámpa csere anyag: 11.000.- A munkát én végeztem 3. Nyári gumik: 58.000.- Télivel adták. 4. Légbeszívó gumicső csere, anyag: 14.000.- Én kicseréltem.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása:

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem