CITROEN C5

Futott kilométer: 32 500 km

Vegyes fogyasztás: 6.6 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Nagyon szépen ugrik a 163LE dízellel, nem sportautó, de az alattomos gyorsulásával sok mindenki otthagyható. A 2.2l HDI is nagyon jó választás(nekem már nem volt rá pénzem). A 6,5 literes fogyasztása is nagyon baráti, bármit tehetsz nem megy 7.0l fölé (esetleg több-száz kilométer 4000-es fordulaton 2-esben) A drágább üléseket érdemes megvenni, hosszútávon is nagyon kényelmesek (akár ezer km is levezethető benne és még masszíroz is). Francia létére elég jól összerakott darab, a jó vezetésélményhez hozzátartozik a nagyobb sebességnél is alacsony menetzaj és szigetelt ablakok. Igazi nagy autó érzésed van benne (és elég nagy is), de javaslom parkradar nélkül ne vedd meg. Futómű nagyon klassz, a magyar utakra a 17es ballonos gumi a nyerő, szépen eszi az úthibákat. Ami borzalmas az a navigáció kezelése, illetve hogy NINCS pohártartó! A 2012 7. hótol már jó a navi is, vagy vedd meg a drágát. Ja és old-school bicskakulcsos. Nekem bejön a futóműve és Hydractive 3+, de ha pattogós autót keresel ne ezt vedd. Bár tapasztalatom szerint ez a futómű sokszor jobban befekszik a kanyarba mint a sportosnak mondott konkurensei. Ja és akkor is választhatod a Citroënt, ha az apró hibákkal együtt tudsz élni de nem akarsz magadnak tucatautót, tucat dizájnelemekkel, McPersonnal és unalmas belsővel.

Használó

Születési éve: 1977

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: atlagos

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Lakóhely: varos

Gyerekek száma: 1

Komfort, design

Utastér: tagas

Csomagtér: atlagos

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 6.7 liter

Fogyasztás országúton: 5.4 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 6.6 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma:

Meghibásodás leírása: Illetve nagyon érzékeny a rossz minőségű üzemanyagra, olyankor villogtatja a szervizlámpát, de új tankolással vagy spurival elmúlik. 1 alkalommal meghibásodás, a helyszínen oldódott meg

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Nincs kiemelt meghibásodás. Leírás: csak 1 műanyag pöcök tört le de ígéretet kaptam a garis cseréjére.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 50000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása:

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem