FORD FIESTA

Futott kilométer: 328 000 km

Vegyes fogyasztás: 7 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Előéletét ismertem, erősnek nem nevezhető motorral (legkisebb kategória) szerelt autóról beszélünk. Cserébe felújítás előtt is egy 600km-es utat mindenféle gondolkodás nélkül megtehettünk vele. Olajcserék, és egyéb kopó alkatrészek mindig időben cserélve lettek, mi nem használtuk sokat, de felújítottuk és azóta is (a harmadik gazdájánál) teljesít elég szépen törődésmentesen. Kaszni nem bírta sokáig, rozsdásan de törésmentesen került hozzám. Javítása után megfogtam egy őzikét, így ismét meg lett csinálva. Sajnos gyorsan korrodált megint. Ezen kívül mindennel tökéletesen meg voltam elégedve, jelenleg is ilyet vennék (kicsit talán fiatalabbat és motorikusan nagyobb kategóriát.) Abszolút rábízhatja magát az ember, akár egyedül akár párjával akár az egész családdal készül elindulni vele. Csomagtartó (kalaptartó kivétele után) meglepően befogadóképes. (költöztem vele---nem volt szükség költöztetőkre a szekrényeknél sem---) Nyilván kora miatt ritka a jó darab, de teljesen igénytelen és könnyen olcsón javítható.

Használó

Születési éve: 1989

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: dinamikus

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Lakóhely: falu

Gyerekek száma: 0

Komfort, design

Utastér: megfelelo

Csomagtér: dinamikus

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 7 liter

Fogyasztás országúton: 6.5 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 7 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma:

Meghibásodás leírása: Két évet volt nálam, két év alatt teljes motorgenerálon átesett. (A dugókat kifűzték, stb) Nevetséges áron lett felújítva. Alkatrészellátás stabil, ára kedvező, beszerelése Vasárnapi szerelőknek is pofon egyszerű. Eladásának oka: külföldre költözés. Bár a térképről levitt volna, de nem mertem bevállalni vele a kis motor miatt az 1680km-es utat. 1 alkalommal meghibásodás, a helyszínen oldódott meg Leírás: SOHA!!! Sehol nem hagyott cserben! Őzike 70-nél találkozás után saját kerekein vitt haza! (Előző egy tulajt aki az autó első huszon-pár évét vitte sem volt ilyen gond egyszer sem!

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: motor Javítás összege: 75000 Ft. Leírás: Ebbe az összegbe a motor teljes felújítása belefért! Motor-Váltó ki és az utolsó csavarig mindent cseréltünk, újítottunk, javítottunk! Blokk kifűzve, dugó gyűrű cserélve, hengerfej síkoltatva, stb. A generálra nem volt érdembeni szükség, nem meghibásodás miatt csináltuk, csak mert esélyt akartunk neki adni az újabb húsz év hibátlan futásra.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása: Elosztófedél alatti (pontosabban rotor alatti rész) Abszolút a hozzá nemértésünk miatt. Reggel elkezdtük, délben feladtuk, délután gugliztunk este szaladt a kiskocsi.

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem