Eladó Sergio Pininfarina egyik legszebb emléke

1 milliárd dollárnál is többet ér egy Ferrari Sergio

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Árverésen bukkant fel egy, a Sergio Pininfarina emlékére szánt, alig futott Ferrari 458 Spiderből, most közel a kétszeresét éri egykori vételárának.


A legnagyobb Ferrari árverésre készül a RM Sotheby's aukciósház a legendás olasz sportautó gyár 70. évfordulójára. Az egyik legkülönlegesebb példányuk egy Ferrari Sergio roadster. Ha nem cseng ismerősen a név: mindössze 6 darab készült a Ferrari és a Pininfarina együttműködés gyönyörű végtermékéből. Először a 2013-as Genfi Autószalonon bukkant fel, tisztelgésként Sergio Pininfarina előtt. Két évvel később ugyanitt már a kész változat pózolt a porondon, mint egy kifutott modell, hiszen gyorsan elkapkodták az 1960-as és '70-es évekből ihletet merítő dizájnmodellt. Azon kiválasztottak, akik ki tudtak fizetni 3 millió dollárt a Ferrari 458 Spider alapokra építkező kabrióért, most még szerencsésebbek, hiszen autójuk közel kétszer annyit érhet, mint újkori vételára.
Hirdetés

Az eladásra szánt konkrét modell Hollandiában bukkant fel, 4,3 millió eurós, azaz kb. 1,3 milliárd forintos árcédulával, mindössze 118 km-rel az órában. Még a hozzá passzoló táskaszett is megvan hozzá. Egyébként a 6 átalakított 485 Spiderből az első az Egyesült Arab Emirátusokban talált gazdára, míg három az Egyesült Államokban, majd egy Japánban és az utolsó pedig Svájcban. Utóbbi kerül most kalapács alá, sárga fényezésben, fekete bőr és alcantara kárpitozással, 4,5 literes szívó V8-cal, a 458 Speciale teljesítményével, tehát 605 lóerővel és 540 Nm nyomatékkal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 15:48
    Permalink

    Túlértékelt… Ez egy 458 spider átkarosszériázva tízszeres áron. Ha ezt a Nimrod, vagya Mansory csinálja akkor menne a nyávogás, de mivel a Pininfarina nevében követték el az “erőszakot” így már ok. (a háta amúgy jó lett, de az eleje az előbb említett két “tuningcég” legjobb “munkáit” idézi)

  • 2017.10.27. at 15:48
    Permalink

    Ismerősen cseng, mert pont nemrég láttam egyet kiállítva: [url]http://autossagok.blog.hu/2017/07/21/az_autoworld_kiallitasa_a_70_eves_ferrari_tiszteletere[/url].
    Érdekes darab, de szerintem Sergio Pininfarina többet is érdemelt volna, megrendelésre komolyabb autókat készítettek (mint az SP 4/5).

Vélemény, hozzászólás?