Ez lenne a világ leggyorsabb BMW-je?

6,5 másodperc alatt futja a negyed mérföldet ez a sorhatos, M5 motoros szörnyeteg

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legtöbb gyorsulási versenyautónak szinte semmi köze egyik gyártó termékéhez sem, ez a példány viszont nyomokban BMW-t tartalmaz, és hogy milyet, és hogyan megy, attól lehidalsz.


Amiből lehet, abból már építettek gyorsulási versenyautót, ám az igazán magas szinten már inkább saját fejlesztésű motorokkal szokás indulni. Most viszont egy olyan versenyautót mutatunk, ami joggal pályázhat a világ leggyorsabb BMW-je címre. Már amennyiben a negyedmérföldes időről és a végsebességről van szó. Ezt a versenyautót Dél-Afrikában építették, tulajdonosa több autóval és szerelőcsapatokkal együtt Amerikába hajóztatta, és ott több versenyen is rajthoz álltak. Meghívták őket, az Import vs Domestic nevű rendezvényre is, ahol nagy meglepetést okozott. Már a külső héj is büszkén hirdeti, hogy BMW, bár az E92 M3, amiről mintázták, csak a külső, viszont valóban BMW lapul a könnyű burkolat alatt.
Hirdetés

Azon túl, hogy egy egyedileg épített acél csővázas karosszéria, egy épített BMW motor hajtja, méghozzá egy M5-ös sorhatosa. Pontosabban az utolsó sorhatos M5 motor, az E34 S38-as motorkódú blokkjára építkeztek. Na, persze szinte mindent kicseréltek benne, és egy akkora turbó tolja bele a levegőt, amekkora keresztben le tudna nyelni bárkit. A teljesítményt nem tudják pontosan, csak sejtik, hogy több mint 1000, a versenyen pedig megmutatta, mire képes a több mint 20 éves blokkra épült szörnyeteg. A negyed mérföldet, vagyis a 402 métert 6,51 másodperc alatt falja fel, ez idő alatt pedig eléri a 348 km/h-s sebességet is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?