A Bentley besértődött a Lincolnra

A Bentley formatervezője szerint is koppintás a Continental formaterve

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Luc Donckerwolke beszólt a Lincolnnak. "Ne küldjük át a gyártósort?" - kérdezte a Continental tervezőjétől.


A Lincoln nagy csinnadrattával prezentálta a legendás Continental sorozat folytatásának szánt koncepcióautóját. A kékben pompázó luxusautónak lehetett örülni, szériaváltozatával újraindulna az amerikaiak zászlóshajójának 2002-ben megszakadt karrierje. A tizedik generáció előfutára alig pár napos, máris elég erős szócsatákat indított. Az internet autórajongó népében is felsejlett hasonlóság korábbi típusokkal, én a Saab 9-5-öt említettem, de még a többi gyárnál is kihúzta a gyufát a Lincoln.
Hirdetés


A legdurvábban a Bentleynél háborodtak fel, ahol is a saját Flying Spur modelljük megcsúfolását látják a leendő új Lincoln formájában. A Car Design News a Bentley dizájner, Luc Donckerwolke facebookos kommentjét idézte. Donckerwolke azt írta, hogy inkább megtartotta volna a kerek lámpákat és Flying Spur Conceptnek nevezte volna az autót. Sőt, dobott egy kétsorost a Continental tervezőjének, David Woodhouse-nak, hogy "Ne küldjük át a gyártósort?". Ezt a kommentet azóta törölték, Donckerwolke a maga részéről azzal zárta a cicaharcot, hogy szerinte ez a hozzáállás azért nem elfogadható, mert egy ilyen szintű lenyúlás rontja a hitelét az autódizájn-iparnak.
Még egy apró megjegyzés, hogy a Flying Spurt csak a 2013-as modellfrissítés óta nevezik így, előtte a teljes neve Bentley Continental Flying Spur volt. Valószínűleg, ha nem választják le a Continental (kupé és kabrió) sorozatról és megtartja a nevét, még nagyobb lett volna a felhördülés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 19:44
    Permalink

    Mit jelent “besértődni” ? Besza.ni lehet, de besértődni? Talán berágott, vagy egyszerűen megsértődött. Többet kellene olvasni, kedves Hollósy Balázs. Nem szégyen a papír alapú könyv.

  • 2017.10.28. at 19:44
    Permalink

    Jó napot kívánok.
    A szerkesztőkhöz lenne egy kérésem, ha már felmerült ez a hasonlóság.
    Utána lehetne-e nézni, hogy van-e valami kapcsolat a 2009-es Genfi Autószalonon bemutatott Dacia Duster Concept és a 2011-ben bemutatott Range Rover Evoque között.
    Nem mondom azt, hogy Bentley – Lincoln kaliberű a hasonlóság, de meglátásom szerint elég jelentős, ami talán megérdemelne egy cikket.
    Tisztelettel
    Nemes Botond

  • 2017.10.28. at 19:44
    Permalink

    Az idegen szavakról és az autókról jutott eszembe az alábbi sztori.
    A 90-es években valamikor angol tanfolymara jártam egy 10 fős csoporttal. Az volt a feladat, hogy magnóról meghallgattuk a szöveget angolul és magyarra kellett fordítani. Éppen egy autóról volt szó a szövegben. Elhangzott a “comfortable” szó, amit mi úgy fordítottunk magyarra, hogy komfortos. A tanárnő egy ennél “magyarabb” szót akart kihúzni belőlünk. Mi még nem tudtuk akkor, de ő azt várta, hogy “kényelmes”. De ez senkinek nem jutott eszébe. Kis gondolkodás után egyik srác felkiáltott, hogy “Megvan tanárnő!” “Mondja Péter!” “Full extrás!”. Mivel autókról volt szó, a csoporttársamnak ez a “magyar” szó jutott eszébe :)))

  • 2017.10.28. at 19:44
    Permalink

    Mi a problémád?
    A nyelv változását, ami teljesen nyilvánvaló és a trehány fogalmazást összekeverni szerintem nagy hiba. Te pedig ezt teszed. Ha neked az a trollkodás, hogy ez engem bosszant, akkor büszkén vállalom.

    Megtisztelnél, ha értelmeznéd a hozzászólásomat, mielőtt válaszolsz rá. Úgy tűnik ez most nem ment. Vagy annyira modern magyar nyelvet beszélsz, hogy ezt a hagyományosat már nem is érted? 😀

  • 2017.10.28. at 19:44
    Permalink

    A szleng sajnos általánosan beépül a közbeszédbe.
    A TC-s stílus pedig az az index stílus, amitől a jobb érzésű embereknek alapállásban feláll a szőr a hátán. Az az a honlap ahol semmi nem számít, csak a fikafaktor. Ha valaki nagyot fikáz, akkor az irtó kemény, az jól megmondta. Ahol tóta w-k és winklerek elférnek, ott egyéb aljasságokra is képesek. Csikós Zsolt legalább szakmailag rendben van.

  • 2017.10.28. at 19:44
    Permalink

    Ez igaz.
    Engem megnyugtat, hogy olyan tökéletes, soha nem hibázó alakok írnak itt, mint ti. Vajon magatokkal szemben is ilyen kritikusak vagytok? Nincs felőle kétségem…
    Nem kell elmesélned, magaddal beszéld meg.

  • 2017.10.28. at 19:44
    Permalink

    Premiumos vagy nem engem nem zavar.
    De ha jol hunyoritom a szemem es kelloen mozgok meg egy kis Fabiat is latok benne:)
    Es mindenkinek kellemes husveti unnepeket!

  • 2017.10.28. at 19:44
    Permalink

    Hollósy urat kimondottan affektáló és álszent alaknak tartom az írásaiban, de most mégis azt javaslom nektek, hogy az ő ekézése helyett inkább a kommentelők ótvaros helyesírása miatt lázongjatok, ha már ilyen fontos a magyar nyelv, amit a magam részéről üdvözlök.
    Van itt elég helyesírás-negatív, őket neveljétek, lesz feladatotok bőven, schrank és társai tesznek róla….

  • 2017.10.28. at 19:44
    Permalink

    Ebben nem sok A8 van, a fara oldalról viszont tényleg Bentleys, viszont a farában van valamennyi az Audi Prologue conceptből.

    És összességében eléggé jellegtelen. Kellene nekik egy formatervező, most sajnálhatják hogy elengedték Horbury-t a Geely grouphoz…

  • 2017.10.28. at 19:44
    Permalink

    A “besértődött” írott szövegben valóban helytelen, hiszen nem megfelelő az igekötő használat, helyesen “megsértődött” lett volna. A szlengben valóban használják fiatalok, elsősorban tizenéves lányok, de ettől egy újságban nem kellene megjelennie írásban, hiszen a cikkek szövegezése a lap szinvonalát befolyásolják. Ennyi erővel le lehetett volna írni, hogy ” a Bentley-nél besértődtek és a főnök azt mondta, hogy olyan depi vagyok, mindjárt öngyi leszek..”.

    Amúgy aki jogosan kifogásolhatná a formát, az az Audi, hiszen a Lincoln nagyon hasonlít az Audi A8-ra (is).

Vélemény, hozzászólás?