Elektromos rallycross autókat szeretne a VW

A FIA is nyitott az elektromos rallycross ötlete felé - és te?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Úgy tűnik, annyira megviselte a német gyáróriást a dízelbotrány, hogy már az autósportban is terjeszti az elektromos autók igéjét.


Az Autocar írt arról, hogy a Volkswagen szerint a rallycross autók, azon belül is a királykategória, tehát a Supercars gépek teljesen elektromossá tétele nem is olyan elképzelhetetlen. A németek úgy hiszik, hogy a Rallycross Világbajnokságon és az amerikai Global Rallycross Bajnokságban is bemutatkozhatnának a hibrid hajtású vagy épp teljesen elektromos versenyautók. A VW szerint a versenyek rövidsége és izgalmassága miatt a rallycross világa tökéletes hely lenne, hogy bebizonyítsák az elektromos hajtások előnyeit. A Volkswagen új szabályokat szeretne alkotni a FIA-val közösen, ami az elektromos Supercarsokra vonatkozna. A szakág nem véletlen, hiszen itt több autóval is képviselik magukat. A gyári építésű Beetle-ökön kívül, a félgyári Volkswagen RX Sweden csapat is ott lesz a világbajnokság rajtrácsain két Polóval. A feladat technológiai vezetője Franck Welsch hozzátette, hogy a versenyszervezők szívesen látnák a teljesen elektromos formát, akár a top kategória mellett, akár helyette. „El tudok képzelni egy teljesen elektromos autókból álló bajnokságot, hiszen a versenyek kb. 6 perc hosszúak, ami lehetővé teszi, hogy egy komoly verseny után gyorsan töltőre kerüljenek az autók. A mai autók szuper erősek, pokoli nyomatékkal és összkerékhajtással. Egy elektromos hajtás ma már tudja ezt.”
Hirdetés

Megkerülhetetlen a Formula-E példája, ami forradalmasította a gyorsasági, azon belül a Forma versenyek világát. Az elektromos hajtások segítségével nagy városokba is eljutott a bajnokság, hiszen elég nekik egy Népliget típusú pálya valahol a belvárosban. Benzinszag és hangzavar nincs. Végül izgalmasabb versenyeket hoznak, mint a Forma-1, ráadásul a hangjuk sem rossz. Jó, őket megszoktuk, de könyörögve kérem a Volkswagen-t és a szervező csapatot: legalább a Supercarsok durrogó, fütyülő hangját ne vegye el tőlünk!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?