Kipróbálnád, milyen belőve vezetni?

A Ford Driving Skills For Life programja Magyarországra is megérkezett

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Különös figyelmet szentel a Ford a fiataloknak, a világ más országaiban már sikeresen működő programjuk hozzánk is megérkezett. Felkészítik a vállalkozó friss sofőröket a közlekedésre.


A közúti balesetek negyedét teszik ki a 18-24 éves korosztályú sofőrökkel történt kisebb-nagyobb balesetek. Ezek legtöbbször rutintalanság, banális hiba, vagy a KRESZ nem megfelelő ismeretére és használatára is visszavezethetők, a Ford Magyarország az ORFK-OBB-vel közösen most ezen szeretne javítani, amiben a Ford Driving Skills For Life program lesz a segítség. Az FDSFL a világ 40 országában sikeresen működő program, aminek legfőbb ismérve, hogy térítésmentesen nyújt lehetőséget fiatalok számára arra, hogy elsajátítsanak olyan fogásokat, technikákat, amikre szükségük lehet a mindennapi közlekedésben, és amit a jogosítvány megszerzéskor nem tanítanak meg.

A Ford és az ORFK-OBB május 11-én, a Közlekedési Kultúra Napján jelentették be, hogy idén Magyarországon is elindul a program, aminek időpontját is kitűzték. Szeptember 17-18-án rendezik meg, amire előzetes regisztráció szükséges - a www.drivingskillsforlife.hu[/url] oldalon. Egyelőre 320 főt lesznek képesek befogadni, a regisztráció sorrendjében, nincs külön szűrés, de leginkább fiatalok jelentkezését várják, még inkább friss, 3 évnél nem régebbi vezetői engedéllyel rendelkezőket. A program amellett, hogy vezetéstechnikai tréninget és szellemi felkészítést nyújt a sofőröknek, különleges helyzetek próbalehetőségét is megadja.
Hirdetés
Ilyen például az ittasan, vagy másnaposan való vezetés, mivel sok sofőr gondolja úgy, hogy egy-két pohár sör belefér, de a balesetek nagy százalékban történnek más tudatmódosító szer használata alatt lévő sofőrökkel is. Ezekre a szituációkra különleges ruhákkal készülnek, melyek hatékonyan szimulálják az émelygést, az elnehezedett végtagokat és a homályos látást, vagy halucinációt. Akik bejutnak, ezeket biztonságos körülmények között próbálhatják majd ki. A helyszín még nincs pontosítva, de mindenről időben tájékoztatnak majd. A Ford Magyarország azt is elárulta, hogy a friss jogsis sofőrök vadonatúj autókkal, pontosabban a nyár végén hazánkban is bemutatkozó új Fiestákkal tesztelhetik, illetve bővíthetik majd tudásukat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 18:38
    Permalink

    Én is mindíg be vagyok basva és tök jó mert akár több dimenzióba élvezhetem a száguldást.Mindenkit megelőzök mert Bmw- vagyok és akár több tízezer kilométert is képes vagyok egyhuzamban részegen levezetni, és erre bármelyik sávban, bármekkora sebességgel képes vagyok mert nagyon gyors vagyok..Csak néha állok meg egy-egy kútnál sörért és már repülök is tovább.Akkor én is fasza gyerek vok?

  • 2017.10.27. at 18:38
    Permalink

    Én már sokszor kipróbáltam milyen belőve vezetni, igazából vagy ezerszer. Szerintem sokkal jobb mint józanul. Nem is tudom megmondani mióta nem vezettem úgy, hogy pia vagy valami más ne lett volna bennem. Mit gondoltok, fasza gyerek vagyok?

Vélemény, hozzászólás?