Európába is jöhet az utólagos szélvédőkijelző

A gyárinál is jobb head-up kijelző Európába tart

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mindig figyelj előre az autóban - vagyis a közlekedésbiztonságra is hivatkozik a Harman új, mindentudó szélvédőkijelzője népszerűsítésében.

Mindent tud, amit a gyáriak és azoknál még sokkal többet - röviden így jellemezhető a Harman utólagos szélvédőkijelzője. Az immár a Samsung kötelékébe tartozó márka Navdy fantázianevű terméke egyszerűen a műszerfalra helyezhető a vezető előtti látótérbe és ugyanúgy a felnyíló plexin jeleníti meg a legfontosabb információt, mint például a Mazda gyári rendszerei.
Korábban már teszteltünk is hasonlót, az első rendszerével már több mint két éve debütált Navdy legújabb készüléke viszont jóval többet tud annál. A Navdy az OBD csatlakozón keresztül szerzi az adatokat, így például arra is figyelmeztet, ha szervizbe kell vinni az autót. Szintén kapcsolatban áll a vezető okostelefonjával a navigáláshoz, zenelejátszáshoz, és mindez a kormánykerékre rögzíthető távirányítóval, illetve hadonászással is kezelhető. Egyelőre még csak a tengerentúlon forgalmazza hasznos kiegészítőjét a Harman - 799 dolláros, vagyis bő 236 ezer forintos áron - de az európai piacra dobás is a tervei között szerepel.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 23:27
    Permalink

    Okostelefonra is van olyan navi aminek van HUB funkciója. Egyszerűen a műszerfalra rakva rávetíti az alap infókat a szélvédőre. Vicces, de egész jól működik. (mondjuk annyira azért nem hogy a “hagyományos” navi helyett használjam)

  • 2017.10.27. at 23:27
    Permalink

    Tyűűűhaaa a navit kivetíti meg a telefont ha keresnek több mint 330.000 ft ért full megéri ” szállítási költéség+ 10% vám +27% áfa ” … főleg úgy hogy a gyári megoldások sem feltétlenül drágábbak inkább olcsóbbak.Ráadásul ott még a sebesség, táblák is látszanak és nem egy gagyi plexin keresztül kell nézned , hanem vetített képet kapsz . Vw nél ugyan ilyen ha jól tudom 200.000 körül van gyári rendelés esetén , de szinte az össze autóhoz már rendelhető ez a megoldás . A vetített megoldás az nyilván drágább de cserébe sokkal szebb és keret nélküli zavarásmentes képet látunk .

    Szerintem ez így nem éri meg az árát és felesleges pénzkidobás …

Vélemény, hozzászólás?