A Renault Clio RS 220 Trophy kategóriakirály a Nürburgringen

A Nürburgring leggyorsabb kis hot hatchje a Renault Clio RS 220 Trophy

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Renault kisebbik hot hatchje nem a leggyorsabb elsőkerekes, az még mindig a Honda Civic Type R. A kicsik között viszont a legfürgébb.


A Honda Civic Type R nagy király, mert máig tartja az elsőkerékhajtású kocsik körrekordját a Nordschleifén. Nem kell a Renault-nak sem szégyenkeznie, mert a kis hot hatchek között viszont a Clio RS 220 Trophy lett az ász 8:23-as köridővel. A Renault németországi részlege vitte ki a feltüzelt kisautót a méltán híres aszfaltcsíkra, a sofőr meg Christian Gebhard volt, a német Sport Auto magazin szerkesztője. A 200 lovas Clio RS korábbi idejére is jócskán rávert Gebhard, mert azzal 8:59-et mentek.
Hirdetés

De ennél még érdekesebb, hogy az RS 200 Trophy gyorsabb olyan régebbi modelleknél, mint az Aston Martin DB7 GT vagy a BMW X6 M és a B6 generációs Audi RS4. Ugyanekkor a Sport Auto megmérte a konkurenseket is, és az erősebb Mini John Cooper Works csak 8:35-öt ment, a szintén új Opel Corsa OPC meg 8:40-et és az Audi S1 is csak 8:41-et. Bár sem a SEAT Ibiza Cupra, sem féltestvére, a Volkswagen Polo GTI nem volt jelen, de azoknak minden értékük ellenére pályán esélyük sem lett volna.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?