81 évesen, 13 évnyi spórolás után vette meg Subaruját

Álomautó: 81 évesen vette meg Subaru WRX STI-jét a néni

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Autót vezetni 80 év felett ritkaság, arról nem is beszélve, hogy egy 300 lóerős Subarut hajtson az ember. Egy lengyel néni 81 évesen ruházott be álmai autójára.


81 évesen az idősek már többnyire otthon töltik nyugdíjas éveiket, közlekedés szempontjából pedig a legtöbben ilyenkor már nem ülnek volán mögé. Nem úgy a Lengyelországban élő Michalina Borowczyk-Jędrzeje, aki mindig is szerette a gyors autókat.
Hirdetés

Korábban Opel, BMW, Mazda és Honda modelleket hajtott, most pedig 13 évnyi takarékoskodás után megvette álmai Subaru Impreza WRX STI-jét. Kora ellenére napi szinten ül autóba, évi 10-15 ezer kilométert vezet a Katowicében élő idős hölgy.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 06:06
    Permalink

    Nenike elegge rallis ulespozicioban ul, de ez meg attol is kicsit tavol van. Illetve tul kozel. HA tul tavol van nem tud atfogni kanyarban vagy lecsuszhat a keze a kormanyrol, ha tul kozel ul akkor sajat magaba akadhat a konyoke egy szuk kanyarban, egyik sem jo. Ez az uleshelyzet nem optimalis az biztos. Azt nem ertem miert huzta ennyire elore az ulest, a kep alapjan nem is alacsony a holgy szoval a rovid lab annyira nem indokolja ezt a beallitast. Ez inkabb megszokas lehet, de akkor is sem a jobb fajtabol.

  • 2017.10.28. at 06:06
    Permalink

    az én statisztikám szerint kérlekszépen hibahatáron van, azaz nem jegyzett. Persze, meg lehetne kérdezni a rendőrséget, hogy miújság ezzel..de nem igazán csodálkoznék azon sem, ha ezt ők sem jegyeznék.

    én most a túl hátradőntött támlára gondoltam > nem éri el a kormányt, nem tud vezetni, értvevagyok. olyat még nem láttam, bár nem zárom ki, h nincs, hogy valaki annyira hátratolja/döntse, hogy tápászkodnia/nyújtózkodnia kelljen a kormányért…már csak azért is, mert rohadtul nem kényelmes úgy már, annyira meg már csak nem hülye senki.

    visszatérve a mamira, még itt a fotelből nézve is kényelmetlen, ahogy ül (legalábbis számomra), de látom, hogy magabiztosan végzi a dolgát és úgy tűnik, h simán kényelmes ez így neki….így szokta meg. az, hogy biztonsági szempontból melyik a jobb, nem tisztem megítélni. az biztos, ha durran a lufi, akkor nagyobbat kap jóval :D:D de az is biztos, hogy ebben a pozicióban tudja lekezelni az eseteket legjobban.

  • 2017.10.28. at 06:06
    Permalink

    [i]az ehhez fűzhető balesetek száma konvergál a 0-hoz.[/i]

    Ez valami hivatalos Bezzenev-féle statisztika, ha jól sejtem. 🙂 Segítek; ehhez fűzhető balesetekből tényleg nehéz számottevőt találni (bár megnézném a nénit, hogy 85 fokban behajlított karral hogy reagál le időben egy hirtelen irányváltoztatást), de egy esetleges karambolnál is szenvedhet így komolyabb sérüléseket.

    [i]túl távol nem lehet egyébként sem mert akkor nem érné el a kormány/pedálokat[/i]

    És a háttámla dőlésszögének állításáról gondolom, még nem hallottál. Pont az a baj, hogy túlságosan is közel van a kormányhoz, amit lehetne kompenzálni a háttámlával, ami számottevően nem befolyásolná azt, hogy elérje a lábaival továbbra is a pedálokat.

    Egyébként minden vezetéstechnikai képzés a helyes vezetési pozíció beállításával kezdődik. Gondolom, az ottani trénerek is pont olyan hülyék, mint én. 🙂

  • 2017.10.28. at 06:06
    Permalink

    ja, a mami meg óriási, sok baleset mentes km-et neki 🙂 ez az impreza meg legalább már jól néz ki. (remélem nem csak valami marketing fogás ez 😀 )

  • 2017.10.28. at 06:06
    Permalink

    attól, hogy te nem érted…megsúgom, nem ők a hülyék 😀 persze, gondolom, h a te mm-re pontos beállításod az univerzum közepe szerinted, de az ehhez fűzhető balesetek száma konvergál a 0-hoz. probálj meg gondolkozni és akkor majd megérted (túl távol nem lehet egyébként sem mert akkor nem érné el a kormány/pedálokat 😀 😀 😀 rgo nem tudna vezetni)

    deal with it

    [url]http://i.imgur.com/3ndUTQI.jpg[/url]

  • 2017.10.28. at 06:06
    Permalink

    Csak nekem rossz nézni, ahogy az ölében van a kormány? Ahogy a hülyegyerekeknél az ütközésig hátratolt ülést, úgy ennél sem tudom megérteni, hogy lehet ilyen testhelyzetben biztonságosan közlekedni.

  • 2017.10.28. at 06:06
    Permalink

    Ez kegyetlen!:))) Egy igazi szupernagyi! Ha ez Amerikában történik, meg sem lepődök, de Lengyelországban elég meghökkentő lehet az ilyesmi. Két szót értettem a videóból: “boxer”, és az egész kisfilm lényege:”dobre”, vagyis “jó”. Még szép, hisz’ ez egy Impreza…

Vélemény, hozzászólás?