Űrdongó árverésre kerül

Aukción a Transformers Camarója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb filmes autó kerül árverése a Barrett Jackson gyűjtői autó aukcióján. Ezúttal a Transformers egyik főszereplőjén, Űrdongón a sor.


Úgy látszik az árverések időszaka van. A filmes autók számára mindenképp, hiszen Jesse VW Jettája után itt van Bumblebee, vagy ahogy mi ismerjük Űrdongó, nem máshonnan, mint a Transformers: A kihalás kora című filmből. Az 1967-es filmsztár Chevrolet Camaro szintén a Barrett Jackson gyűjtői autó aukcióján kerül kalapács alá januárban.
A járgány jelenleg a rendező, Michael Bay tulajdona, ami nem csoda, hiszen akik dolgoztak a filmen, imádták az autó karakterét, nem lehetett kérdés, hogy meg kell tartani. A szaténfekete külsőt csak néhol törik meg a sárga minták, jelzéseit pedig Transformers grafikák váltották fel. Egyedivé teszi ezeken kívül az első kötény, a szélesítések és az alacsony profilú abroncsokkal szerelt versenyfelnik. A beltér már egyszerűbb, fekete bőrözésű, háromküllős kormánnyal és érintőképernyős navigációs, illetve sztereó rendszerrel. Figyelemreméltóbb azonban a sárga bukócsövezés, az Auto Meter Cobalt mérőegységek és az egyedi középkonzol.
Hirdetés

Erejét természetesen benzines V8-asból nyeri, ami 6 sebességes manuális váltón keresztül a hátsó kerekeket hajtja. A Barrett Jackson fukar volt teljesítményadatok terén, de elmondták, hogy futóműve állítható lengéscsillapítós, fékjei Wilwoodok, hátsó tengelye pedig a Ford híres 9 colosa. Hogy a filmről is szó essék, ugyan nem a legjobb Transformers rész volt A kihalás kora, azért 1,1 milliárdot hozott a konyhára. A sikeren felbuzdulva már be is jelentették, hogy 2017-ben érkezik az újabb rész.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 09:37
    Permalink

    Magadra ismersz?

    [url]https://www.google.hu/search?q=udvari+bolond&client=opera&hs=H0q&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjt4e6Zh5PKAhWC_iwKHYVbBwQQ_AUIBygB&biw=1152&bih=767[/url]

    Ebben jó vagy, másban nem:)

  • 2017.10.28. at 09:37
    Permalink

    Azért volt még emlékezetes szereplő a Camarón kívül:)

    [url]https://www.google.hu/search?q=megan+fox&client=opera&hs=w7l&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjpzPevwZLKAhWBWSwKHQmdDQEQ_AUIBygB&biw=1152&bih=767[/url]

  • 2017.10.28. at 09:37
    Permalink

    Ez a film nekem már túl sok, az autobotokkal meg az álcákkal együtt:)

    Azt vettem észre az amerikai akciófilmeken, hogy legyen bármennyire új vagy régi, a jó öreg izomautókat mindig elÅ‘veszik bennük. Mintha a filmek egyik “selling point”-ja lennének. Pl. Halálos iramban, Pancser Police, Hazárd megye lordjai, Tolvajtempó stb. A szívem szorul össze, amikor összetörik vagy felrobbantják Å‘ket. Azért gondolom, odaát sem olyan gyakoriak már, hogy csak úgy hajigálják Å‘ket az ember után:

    [url]https://www.google.hu/search?q=the+other+guys+chevelle&client=opera&hs=tLR&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiIm9jov5LKAhUFwHIKHUjUAJ8Q_AUIBygB&biw=1152&bih=767[/url]

    [url]https://www.google.hu/search?q=the+dukes+of+hazzard+charger+crash&client=opera&hs=ej6&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiN2r_FwJLKAhWBkiwKHSfJChEQ_AUIBygB&biw=1152&bih=767[/url]

Vélemény, hozzászólás?