Az új Alfa SUV-ot meg egy zoknis olasz kitakarja

Az Alfa Romeo első szabadidő-autójáról a cég főtervezője közölt részletfotót

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ralph Gilles Instagramján Lorenzo Ramaciotti feszít valaminek a hátuljában. A hibátlan olasz sprezzatura mögött ott az új Alfa SUV.


Mi a fene az a sprezzatura? Így nevezik az olaszok azt a fajta sajátságos, tanult nemtörődömséget, amivel stílusban kitűnnek mindenki közül. Elegánsan, jól szabott márkás holmikba bárki fel tud öltözni, de az ilyesfajta kikacsintás a taljánok népi sportja. Finom utalásokkal így lehet jelezni, hogy a konvencióknak való megfelelés mellett ott az egyén, akinek van ám különvéleménye a dolgokról. Szürke öltönye és fehér inge mellé ezért kötött vicces nyakkendőt, ezért vett barna cipőt és extra hosszú kék zoknit ez az úr is. Abszolút partiképes a megjelenése, egyben aki erre fogékony, az látja, hogy személy szerint tesz a formalitásra.
Hirdetés

Nos, ez a kis kitérő is azért kellett, hogy megértsük, miként üzengetnek az olaszok a világnak. Ezt a nem túl éles képet az a Ralph Gilles osztotta meg, aki tavaly óta a Fiat-Chrysler Automobiles formaterveiért felel. A képen meg nem más látható, mint Lorenzo Ramaciotti, aki a még a Pininfarina kötelékében gyakorlatilag a kilencvenes évek összes Ferrarijának külsejéért felelt. A Fiatnál aztán az ő kézjegét viselte a csodás Maserati GranTurismo és az Alfa Romeo 4C is. Hogy, hogy nem a képet megosztó Gilles egyik személyes példaképe elődje, Ramaciotti. Az sem véletlen, hogy egy autó csomagtérperemén csücsül. Ez már valószínűleg a rég tervezett, de eddig csak kémfotón látott SUV modell. Más feltételezés szerint ez a korábbi megjelenésűnek várt Giulia kombi, ami a 159 Sportwagon utóda lenne. Meglátjuk, addig is várjuk az újabb olaszos poénokat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 09:34
    Permalink

    Ismét egy tíz éves szintjén megfogalmazott, a témához véletlenül sem kapcsolódó, személyeskedő, “én mindenkinek megmondom a tutit” típusú hozzászólást olvashattunk.
    Gratula!

  • 2017.10.28. at 09:34
    Permalink

    [i]“Nagyon köszönöm az írást a szerzőnek, szinte már-már meg is könnyeztem.”[/i]
    (csalfaromeo, 2016. január)

    Olasz cikkek alá ezt írja ez a tündérmókus. Hát nem cukiiiii? 😀

  • 2017.10.28. at 09:34
    Permalink

    Bármelyik lesz is, a SUV vagy a kombi, Racsnikempi kezelésbe veszi:

    [url]https://www.google.hu/search?q=flex&client=opera&hs=Sf1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjO3YjEj6LKAhXEjCwKHfqcBzEQ_AUIBygB&biw=1152&bih=767[/url]

  • 2017.10.28. at 09:34
    Permalink

    A japánok munkamorálja nekem is tetszik, szeretem a rendezettséget, és az olaszok által élt lazaságot is. Két véglet.

    Valószínűleg a SUV, mert SW egyelőre nem lesz a Giuliából. Ne meg ahhoz túl magas a beltér.

  • 2017.10.28. at 09:34
    Permalink

    Én valószínűleg nem fogok ott élni, így nekem ezek a benyomások maradnak. Akkor neked ez pozitívan jött le. Hozzám az amerikaiak lazasága közelebb áll, de a japánok hihetetlen munkamorálja is szimpatikus – lényeg, hogy pökhendiséggel, arroganciával ne párosuljon. Amúgy ha rápillant az eladási számaikra, lehet, hogy inkább lefelé görbülne a szája ennek az úriembernek.

    Ettől szép a világ – hogy vannak ilyen-olyan nemzetek, és mind máshogy látja a világot.

    Szerinted melyik autó lehet a képen? Rá lehet keresni mind a kettőre – vannak ugyan képek, de zömében látványtervek.

  • 2017.10.28. at 09:34
    Permalink

    Én is így voltam vele, amíg nem laktam ott egy elég hosszú ideig. Van bennük egy kedves kis leszaromság, olyan fajta lazaság, amit több más népnek tanulnia kellene, a feszült, stresszes hozzáállás helyett.

    A kép pedig Instagramról származik, nem sajtófotó az újságírók számára.

  • 2017.10.28. at 09:34
    Permalink

    “Mi a fene az a sprezzatura? Így nevezik az olaszok azt a fajta sajátságos, tanult nemtörődömséget, amivel stílusban kitűnnek mindenki közül.”

    A Mazda is tulajdonképpen ezt csinálja, szembemennek a trendekkel, tőlük mégsem láttam ilyen jellegű pöffeszkedést – mindegy is, ehhez olasznak kell lenni, nekik úgy látszik, ez a vérükben van. Borzasztó unszimpatikus népség. Mielőtt nekem támadna valaki, egy véleményt írtam, nem kell egyetérteni vele.

Vélemény, hozzászólás?