Furcsa csápokat kapott a Force India F1 autója

Az eddigi legrondább: Force India VJM10

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Renault gyönyörű formái és színei után bemutatkozott a Force India ormányosa. Az orr semelyik eddigi autóhoz nem hasonlítható. Mit tudnak?


Immáron 10. évét kezdi az autósport csúcsaként számon tartott Forma-1 világában a Force India. A privát csapat évről évre jobb tudott lenni: első, még Ferrari-motoros szezonjukban csak a tizedik helyen végeztek, tavaly már a negyedik helyet csípték el a konstruktőri bajnokságban. Nem csoda tehát, hogy nagy reményekkel vágnak neki a 2017-es F1 szezonnak, ambíciójukat a különleges kasztni is jól mutatja. Silverstone-ban, a csapatok többségének hazájában mutatták be a VJM10 versenyautót. A furcsa, három részre osztott orrkúp szépnek semmiképp sem nevezhető, ráadásul egyik korábban bemutatott autóhoz (Williams, Sauber, Renault) sem hasonlítható.
Hirdetés
Két főpilótájuk a megboldogult Manortól hátramaradó, korábban Renault tesztpilóta Esteban Ocon és a mexikói Sergio Perez lesz. Perez korábbi csapattársa Nico Hülkenberg volt, ám ő már a Renault-nál keresi a kenyerét. A Force India a 2017-es F1 szabályoknak próbált megfelelni a különleges csápokkal, a furán tört orrvonallal és a sík lapként egyenesen húzódó cápauszonnyal. A Force India állítása szerint a dizájn 95%-ban a tavalyi és az idei erőforrást is a Mercedes szolgáltatja. Lehet, hogy ők tudnak valamit, amit más nem? Év közben kiderül, de ezek után joggal várhatjuk mivel rukkolnak elő a nagymenők, mint a Mercedes, a Ferrari vagy a Red Bull. Még ma okosabbak leszünk, hiszen hamarosan bemutatkozik a Mercedes W08 kódnevű formulaautója.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?