Smartot kapnak a rendőrök és örvendeznek vala!

Az első 100 smart már meg is érkezett - nem röhög!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Összesen 250 darab smart fortwo-val bővül a New York-i rendőrség flottája, vagy ahogy a Daimler fogalmaz, ez nem is fortwo: smart forcops.

Nem elég, hogy rengeteg amerikai filmben vicc tárgya a smart, most még a rendőrség is beszerzett belőlük 250-et. Pedig mifelénk ugye olyan emlék él a New York-i rendőrről, hogy hatalmas amerikai V8-as cirkálóból száll ki, nem pedig smartból. Persze, és a taxikról ugyanilyen emlék él itt Európában, pedig azok sem a régiek már, ahogy rendőrautóból is sokféle akad odaát, még gazdaságos üzemeltetésűek is.
Hirdetés
Sőt, 9000 tagú flottájában olyan járművel is rendelkezik New York város rendőrsége, amelyeknek nincs ki mind a 4 kereke, ezek motorok és háromkerekűek. Utóbbiak leváltására szerezték be a smartokat, tehát valójában komoly előrelépésről van itt szó azon rendőrök számára, akik eddig légkondicionáló nélküli triciklikkel járták New Yorkot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?