Már Mogyoródon biztonságosabb lesz a bokszutca

Azonnali szabálymódosítások az F1-ben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A nürburgringi F1-baleset felnyitotta az illetékesek szemét: már a Magyar Nagydíjon új szabályok lépnek életbe.

A legutóbbi F1-versenyen történt bokszutcai incidens nyomán előrehozták a 2014-re tervezett biztonsági szigorításokat, és már a július végi hungaroringi Magyar Nagydíjon is csak a pitwallról, a bokszutca faláról fotózhatnak és kamerázhatnak a média munkatársai. A Nürburgringen ugye Webber Red Bulljának jobb hátsó kereke szabadult el, s ütött meg úgy egy operatőrt, hogy kulcscsont- és bordatöréssel kellett kórházba szállítani. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által azonnali hatállyal bevezetett módosítások között az is szerepel, hogy az időmérő és a verseny alatt a csapattagokon és a sportbírókon kívül senki nem tartózkodhat a bokszutcában. Ott pedig kötelező lesz a bukósisak viselése minden olyan csapattagnak, aki az autón dolgozik, továbbá a a bokszutcai sebességhatár is csökken a futamok során (100-ról 80 km/órára Melbourne, Monaco és Szingapúr kivételével, ahol marad az alacsonyabb, 60 km/órás limit).
Hirdetés
A balesetet okozó kerék egyébként még nem volt biztonságosan rögzítve, amikor a szerelő véletlenül megnyomta a légkulcson lévő gombot, s zöld jelzést adott - derült ki a 30 ezer euróra megbüntetett Red Bull vizsgálata alapján. A Hungaroringen más más, jobb rendszert szeretnének alkalmazni, de állítólag Charlie Whiting versenyigazgató és csapata is gondolkodik egy új, biztonságosabb módszeren.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 01:22
    Permalink

    Münködik a kipörgésgátló, jól látszanak a betonon a vízszintes csíkok. amit a kerék le fékezése és elengedése okoz egy másodpercen belül töbször Valószínüleg a KERS-be van bele építve

Vélemény, hozzászólás?