Hatalmas sikkasztás vagyonszerzési illetékkel

Csaknem 150 autóst károsított meg egy bajai ügyintéző

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Átvette a pénzt, felvette a munkadíjat, ám az államnak nem fizetett az a bajai ügyintéző, aki autók átíratását vállalta. Most viszont fizethet.


Az állam behajtja a tartozást, ezt tudjuk. Fizethették másodjára is autójuk vagyonszerzési illetékét azok az autótulajdonosok, akik azt a bajai "gépjármű átíratási ügyintézőt" bízták meg a vásárlási utáni kötelező adminisztrációval, aki bár a kötelezően fizetendő vagyonszerzési illetéket átvette, illetve természetesen a saját munkadíját is az ügyintézésért, a munkát igen kreatívan értelmezte.
Az autótulajdonosoktól 2011-2013 között átvett vagyonszerzési illetéket ugyanis nem fizette be, hanem az azok befizetéséhez kapott postai csekkeket nyomtató- és fénymásoló gép segítségével látta el postai bélyegzéssel. Ezt követően az ügyintéző az átíráshoz szükséges papírokat és a hamisított feladószelvényeket bevitte az okmányirodába, ahol az autókat átírták az új tulajdonosok nevére.
Hirdetés
A hiba azonban utólag kibukott, az állam követelte a vagyonszerzési illetéket a tulajdonosokon, akik nem tudták felmutatni a befizetés igazolását, hiszen az az "ügyintézőnél" volt. A vádlott az autótulajdonosok egy részének utólag megtérítette a hiányt, de 29-en még követelik káruk megtérítését, ugyanis a be nem fizetett illetéket az államnak meg kellett fizetniük.
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indokoltnak tartja, hogy a nőt eltiltsák foglalkozásától, és kötelezzék 2,5 millió forint vagyonelkobzásra, ám a vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 08:32
    Permalink

    Az illető hölgy a mai nopig is bejár az okmányirodába és jópofizik mindenkivel,mintha mi sem történt volna,csak a lóvét nem meri már lenyúlni.Még mindíg vannak ügyfelei.Jó mi?

  • 2017.10.28. at 08:32
    Permalink

    bocsesz, hozzászólásod jogtalan, pontatlan, csúsztatásokkal teli túlzott (nemcsak) kritika. Nem kezdem részletezni, de az egész abból is látszik, hogy bűnelkövetőt véded azzal szemben aki ezt számon kéri rajta. Persze ha te zsebedből lopná ki bárki, akkor megintcsak a rendszer lenne a hibás, hogy miért nem véd meg téged.
    “Ha van rajta sapka akkor azért, ha nincs akkor azért…”

  • 2017.10.28. at 08:32
    Permalink

    Érdekes, hogy a bűnözéshez milyen kreativítása van egyes embereknek? Ha másra fordítaná és nem magánszemélyek megkárosítására mindenki jobban járna. Kár, hogy a gazdasági bűncselekményeket félvállról veszik a bíróságok, illetve a törvény sem olyan szigorú velük. Ennél komolyabb büntetést érdemelne, utána kétszer meggondolná mivel szórakozik?

Vélemény, hozzászólás?