Kutyával parkol a Corsa

Cuki reklámfilmben az Opel/Vauxhall parkolóasszisztense 

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A britek megtalálták a módját, hogyan lehet mindenkihez szólóan bemutatni a Vauxhall új parkolóasszisztensét. Gerty, a boxer megmutatja.


A Vauxhall kampányt indított, amiben a párhuzamos parkolást rosszul alkalmazók ellen indított harcot. A brit Opel szó szerint áthidalta az emberi tényezőt, és megmutatta, hogy még egy kutya is be tud parkolni az ő parkolóasszisztensükkel. A Vauxhall új, viccesen #ParallelBarking nevű reklámfilmjének főszereplője Gerty, a boxer. A kutyi látszólag elvolt a vezető ülésen, nyugodtan nézelődött körbe, miközben alatta épp egy Corsa parkolt be a helyére, mindenféle emberi segítség nélkül. Az arcokból ítélve nem sűrűn látnak ilyet az emberek Wimbledon High Streetjén.
Gerty autója egyébként egy vörös Vauxhall Corsa SE, amit a brit vásárlók 5,3 milliótól forintnak megfelelő fonttól kaphatnak meg az ottani (1,4 literes, 75 lóerős benzines) alapmotorral és 5 sebességes manuális váltóval. Az említett parkolóasszisztens opcionális extra a belépő szintű modelleknél a szigetországban, ahogyan nálunk is. Hazánkban egyébként listaáron is jóval olcsóbb a Corsa, 3,5 millió forint a bázisa. Az APA (Advanced Park Assist APA) rendszer mindössze 100 ezer forintba kerül hozzá az első-hátsó radarokkal.
Hirdetés
Tovább fokozva a dolgot, a Vauxhall hozzátette, hogy Gerty a következőt üzeni: „Az emberek gyakran izgulnak, sőt félnek a párhuzamos parkolástól, főleg ha friss a jogosítványuk és forgalmas, beépített területen vezetnek. Szereplésemmel a parkolóasszisztenssel felszerelt Corsában demonstrálni szerettem volna, hogy miként segíthet neked ez a technológia, hogy parkolóhelyet találj és be is parkolj oda.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 06:58
    Permalink

    Ne légy már ennyire ünneprontó komolyan. Az ilyen rendszerek tervezésekor a mérnökök gondoltak az esetleges üzemzavarokra is, így személyi vagy anyagi kár nem keletkezhet, ergo ekkor nem használható ez a funkció. De én még nem hallottam volna hogy bármelyik más modell amibe ezt a kényelmi extrát beépítették elromlott volna.

    Amúgy a reklám szó szerint állati jó, nálam betalált!

  • 2017.10.28. at 06:58
    Permalink

    Szép, szép, de nem igazán biztonságos! Szóval, ha elromlik benne valamilyen érintkező úgy veri szét a mögötte, mellette, stb. parkoló kocsit, hogy csak nézhetünk. Az ilyen esetekre kötelező legyen a vezetőnek bent ülni, hogy beavatkozhasson.

Vélemény, hozzászólás?