Lobogó harcsabajusz és 360 fokos élő közvetítés

Debütált a címvédő idei autója, íme a Mercedes W08

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az első győzelemre esélyes csapat is bemutatta idei Forma-1 autóját. A Mercedes ezüstnyila karcsú vonalakkal és széles padlólemezzel debütált.


A világbajnok Mercedes bemutatta 2017-es versenyautóját. A W08 leleplezése természetesen Silverstone-ban volt, ahol rendhagyó módon pár lassabb kört is megtett az új gép egy forgatás kedvéért. Az FIA jóváhagyásával Lewis Hamilton vezethette, aki elmondta: "Nagyon izgalmas volt látni, ahogy összeáll az autó. Az autó természetesen szélesebbnek hat, hiszen az is, az első gumik pedig óriásiak. Még ilyen hideg körülmények között is megfelelő a tapadás." A leleplezéskor csapattársa, a finn Valtteri Bottas is ott volt, akit az utolsó pillanatokban loptak el a Williamstől, és kapott ülést az ezüstnyílban. Egyedülálló módon 360 fokos élő közvetítés keretében rántotta le a leplet az autóról a két pilóta, ezért úgy érezhettük, mintha mi is ott lettünk volna.
Hirdetés
A Mercedes W08 új utónevet is kapott: EQ Power+. Ezzel természetesen a Mercedes-Benz hamarosan érkező EQ palettájára utalnak, ami kizárólag villanyautókból áll majd. Az összes eddig bemutatott autóval szemben nincs cápauszonya, csak egészen minimális a túlnyúlás. Az orrkúp egyedi légbeömlőt és masszív ormányt kapott, míg az első felfüggesztés mögötti légterelők egy végeláthatatlan rendszert alkotnak. Utóbbi sokkal bonyolultabb az ellenfelekénél és egy furcsa hátrafelé ívelt, amolyan szél fújta harcsabajuszt is kapott. Annyi biztos, hogy eddig a Mercedes autója a legesztétikusabb, jó eséllyel a leggyorsabb is lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?