Tíz álomautó fej-fej mellett. Melyik a leggyorsabb?

Dragrace 2014 Fiestától 911-es Porsche Turbóig

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A nem szarral gurigázó amerikai kollégák idén is összehoztak egy atom gyorsulási összehasonlító tesztet. Ahol egy Golf GTI szinte szánalom.


Alfa Romeo 4C, BMW i8, BMW M4 Coupé, Chevrolet Camaro Z/28, Ford Fiesta ST, Jaguar F-Type R Coupe, Nissan GT-R Nismo, Porsche 911 Turbo S, Subaru WRX STI, Volkswagen Golf GTI. Szép kis névsor, nem? A kocsik is szépek és álomautók a javából, bár egy Fiesta ST biztos nagyságrendekkel kevesebbek álmaiban szerepel, mint mondjuk egy (kb. bármilyen) BMW vagy Porsche. Na mindegy, a Motor Trend magazin idén a fenti tízest szedte össze 182-től 600 lóerőig kézi vagy automata váltósan, elöl vagy hátul kaparva két- vagy a rajt szempontjából előnyösebb négykerékmeghajtással, s állította a résztvevőket egymás mellé egy negyedmérföldes gyorsulási verseny erejéig. A helyszín az USA, Kalifornia, az El Toro katonai bázis kies kifutója. Tavaly a GT-R nyert - még nem Nismóként. Na de maradt-e a trónon? Ha kikapott, kitől/mitől kapott ki? Felfért-e valamelyik a BMW a képzeletbeli dobogóra? Melyik a gyorsabb, az M4 Coupé vagy az i8? Ki nyeri a többiekhez képest gyengécske GTI kontra ST derbit? Hajrá az aranyér'!
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 02:13
    Permalink

    Az manapság tényleg tök normális, hogy egy színvonalas elektronikus autós-magazinb olyan szavak mint a “szar” megjelenhetnek? És azt a szót vajon ismerik a szerkesztök, hogy “etika”? Vagy ez nincs a szótárukban? Mert ha nem ismerik, szívesen elmagyarázom, mit jelent…

Vélemény, hozzászólás?