Jay Leno hatalmasat borult egy forgatáson

Egy 2500 lóerős géppel fordultak fejre a Jay Leno’s Garage felvételén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A brutális autógyűjteményéről híres Jay Leno, ha éppen nem saját gyöngyszemeit mutogatja, vendégszereplőket hív. Most egy 2500 lóerős géppel autóztatták, de elég rosszul sült el.


Ha valaki nem ismerné Jay Lenót, ő az a hatalmas állú fickó, aki mindenféle autót gyűjt. Nem is igazán nevezhető gyűjteménynek az övé, több hangárnyi autója van, nála nagyjából mindent meg lehet találni, amit az autógyártás kezdetétől érdemes lehet megnézni. Szerencsére igazán ért is hozzá, és nem rongyrázásból mutogatja őket, gyakorlatilag pénze nagy részét az autókba öli, de nem csak tárolja szerencsére, gondját is viseli minden egyes darabnak saját szerelőgárdája segítségével.
Miután abbahagyta az Amerikában rettentő népszerű Tonight Show vezetését, saját YouTube-csatornát nyitott Jay Leno’s Garage címen. Minden epizódban bemutat egy újabb gyöngyszemet, de közben másokét is szívesen mutogatja, próbálja. Legújabb részében - saját bevallása szerint - gyerekkorának egyik bálványával, Bob Riggle-lel sikerült találkoznia, aki egy vérbeli gyorsulási versenyautóval autóztatja Lenót. A Plymouth Barracuda csak a külső, motorja hátrakerült, a hátsó tengely elé, a szélvédőn keresztül pedig látszik is. Ezért hívják Hemi Under Glassnek, és ahogy az a filmekben lenni szokott, nagyobb gázra képes két kerékre állni. Ezt próbálgatták az Irwindale-i versenypálya placcán, de ahogy a videóból is kiderül, az nem teljesen sík. Mielőtt Leno beült volna, pilótája többször is képes volt hibátlanul megcsinálni a mutatványt, de az autóztatásnál kicsit elszabadultak a dolgok.
Hirdetés
Egy kisebb úthiba megdobta a Barracudát, majd az néhány bukfenc után a kerekeire érkezett. A külső videó is durva, de a belső képek mutatják igazán, milyen élmény lehetett. Mivel nincs ablak, könnyen sérülhettek volna mindketten, de szerencsére karcolás nélkül szálltak ki belőle. A kocsi már rosszabbul járt, oda a komplett karosszéria, de szerencsére a 2500 lóerős V8-as Hemi motor megmaradt, így egy új kasznival menthető a kocsi. Elég hanyag szervezést tükröz az eset, kijelöletlen pályán száguldozni két keréken, Leno sem egy túl felelősségteljes fazon. Van mit vesztenie, de úgy tűnik, az élmény nála mindent visz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 04:06
    Permalink

    A hanyag szervezés és kijelöletlen pálya miatt írt a szerző felelőtlenségről.
    Ezzel én nem igazán értek egyet.
    Vezetési hiba miatti felelőtlenségről nem volt szó. Mellesleg én ezt a körülmények miatt egyébként sem felelőtlenségnek hívnám.

  • 2017.10.28. at 04:06
    Permalink

    Én véltem, nem is kicsit, az Öreg csóka régen járt fizika órára.Hatalmas rutinjával is túllőtt a célon, mivel sokkal nagyobb sebességgel akart kanyarodni, mint lehetett volna.Megdobta egy út egyenetlenség :-DDDDDDD a videón nem láttam ilyent, persze az látszik, hogy nem teljesen sima az út, akkor meg ne vagánykodjon ennyire, fizika az fizika.Bevonni az engedélyét!!! :-DDDDDDDEgyébként, ha kijelölt pályán mennek és így jár, nem biztos, hogy ennyivel meg ússzák.

  • 2017.10.28. at 04:06
    Permalink

    Semmi felelőtlenséget nem véltem felfedezni a videón.
    Ilyen helyzetekben sajnos mindig adódhatnak balesetek. Szerencsére senki nem sérült meg.

  • 2017.10.28. at 04:06
    Permalink

    -Elég hanyag szervezést tükröz az eset, kijelöletlen pályán száguldozni két keréken, Leno sem egy túl felelősségteljes fazon. Van mit vesztenie, de úgy tűnik, az élmény nála mindent visz.-

    Ja a két hülyegyerek audis mérnök kölkök akik a minap törték össze magukat a rábaringen egy lamborghinivel na ők aztán tényleg hanyagok, tudtommal gyári teszten, a soför bele is halt.
    Ennyit arról ki a felelőtlen, egy Leno korabelinek az élvhajhászás akár életmentő is lehet 2 fiatal kölökkel szemben.

  • 2017.10.28. at 04:06
    Permalink

    Leno régóta nagyon jóban van a Jaguar márkával, ő csinálja a promóciót nekik, pl az amerikai piacon ő vezette a bemutatót…
    [url]https://www.youtube.com/watch?v=KbVHbNtA6v4[/url]

    Gondolom innen a kapcsolat a JLR márka tulajdonosával…

  • 2017.10.28. at 04:06
    Permalink

    A jó öreg Jay még egy Tata Nanót is beszerzett. Gondolom, gyűjteménye egyik legegzotikusabb darabja:)

    [url]https://www.google.hu/search?q=jay+leno+tata+nano&client=opera&hs=J3u&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi61JuMtc_NAhVLWBQKHWesCIcQ_AUICCgB&biw=931&bih=610[/url]

Vélemény, hozzászólás?