Kormányt, légzsákot és üléseket loptak egy Mercedes C63 AMG-ből

Egy jó kormány és két jó ülés - erre minden autós vágyik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Akár gazdasági totálkáros is lehet a svéd C63 AMG, amelyből kilopták remek üléseit és vágott aljú, természetesen légzsákos volánját.

Egy feltört autó mindenképp keserű, gyomorszorító látvány. Pláne az, ha vandál módszerrel, üvegtöréssel nyitják ki, és pláne az, ha az autó különlegesség, például egy Mercedes-Benz C63 AMG. Múlt héten Svédországban azonban pont egy ilyennel járt úgy tulajdonosa, hogy azt félig kirabolva találta. Nem a táskáját vitték el belőle, hanem remek fogású, vágott aljú, amúgy légzsákot is rejtő kormánykerekét, szintén nem rossz mennyei vezetőülését és hátsó ülőlapját. Az utasülés maradt.
Hirdetés

Bár a sztori hasonló ahhoz, hogy Audi RS4-esekből is loptak a közelmúltban üléseket, az indíttatás eltérő. Ezúttal ugyanis nem párban vitték az első kagylókat, s kellett a tolvajoknak a hátsó ülés fele is, azaz minden bizonnyal egy sérült példányhoz szállították az alkatrészeket a tolvajurak. Az Audikból azonban párban vitték a szintén remek, s a Volkswagen-konszern számos modelljébe könnyedén átcsavarozható első üléseket, amelyeket már az Audi sem gyártja. Alkatrészenként rendelhetők meg, s emiatt az üléseiktől megfosztott RS4-eseket a nyugat-európai biztosítók hajlamosak is gazdasági totálkárosként leírni. Lehet, hogy hamarosan elárasztják a piacot típusidegen üléses, ám olcsó RS4-esek? Ugyanúgy, ahogyan mondjuk az RS4-üléses SEAT Leonok, melyek esetén a tuningalkatrészekről aligha lesz számla.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?