0 új cikk érkezett
0 új hozzászólás

Hétesélyes: vajon melyik modell lesz az Év Autója 2017?

Év Autója 2017 - szerintünk

Az Év Autója díj döntőseit már ismerjük, a végső győztesre még közel két hónapot várnunk kell. Átnyálazzuk a finalistákat, esélyt latolgatunk.

Hét, illetve nyolc modell az Év Autója döntőjében − a Volvo S90/V90 modellpárosként indul. Eredmény márciusban

Hét, illetve nyolc modell az Év Autója döntőjében − a Volvo S90/V90 modellpárosként indul. Eredmény márciusban

November vége óta tudjuk, hogy mely 7 modell került az Év Autója díj döntőjébe − az összesen 39 jelöltből. Az 58 tagú zsűri − a modellek között egyenként 25-25 pontot elosztva − közülük választja ki az Év Autóját, amit majd március 6-án, a Genfi Autószalon nulladik napján ismerhetünk meg. Érdekesség, hogy a leadott szavazatokat helyben összesítik, így maguk a zsűritagok, illetve a fináléba jutott márkák is az újságírókkal együtt izgulhatják végig, hogy vajon mely modell viselheti majd az Év Autója 2017 kitüntetést.

Az Alfánál nagyon nagy szám, rég várt modell a Giulia, de messze nem biztos, hogy ez egy Év Autója győzelemhez is elegendő-e

Az Alfánál nagyon nagy szám, rég várt modell a Giulia, de messze nem biztos, hogy ez egy Év Autója győzelemhez is elegendő-e

A mezőny erős és érdekes. Mint minden évben, idén is egy komoly elismerés már maga a döntőbe jutás is. Az alapból hátul hajtó, a 2,9 literes (510 LE), Ferrari eredetű biturbó motorral szerelt Quadrifoglio csúcsváltozattal különösen izgalmas Alfa Romeo Giulia nagy várakozás volt, ugyanakkor az Év Autója díj szempontjából oly nagyra tartott innováció hiányzik belőle. Inkább egy klasszikus „driver’s car” szedán, amit persze nyugodtan lehet szeretni.

Vagány, személyre szabható, jópofa a Citroën C3, műszaki újítás viszont nincs benne

Vagány, személyre szabható, jópofa a Citroën C3, műszaki újítás viszont nincs benne

Innovációból sokat a Citroën C3 esetén sem kapunk sokat, ha csak azt nem, hogy ez az első modell, ami gyári fedélzeti kamerát kínál, amivel nem csak készíthetünk fotókat és videókat menet közben, azokat GPS koordinátákkal ellátva meg is oszthatjuk a csatlakoztatott okostelefonunk segítségével. Ugyanakkor tekinthetjük azt is értékes újításnak, hogy hagyományos elemekből építkezve mennyire jópofa, egyben szabadidőautós jegyekkel is felvértezett, komoly személyre szabhatóságot kínáló kisautót építettek a franciák.

Ha utazóautót kellene választani a döntősökből, nem lenne kérdés, hogy a Mercedes-Benz E-osztálya a legjobb

Ha utazóautót kellene választani a döntősökből, nem lenne kérdés, hogy a Mercedes-Benz E-osztálya a legjobb

Már-már önvezető autó a Mercedes-Benz E-osztálya, képes dugóban araszolni, sávot tartani, vészfékezni, mégsem ezekért szerethető leginkább a Mercedes nagyautója. Hanem azért mert elképesztően kifinomult és csendes, akár acélrugóval is kényelmes és egyben jól vezethető, kombijával hatalmas csomagterű. Vadonatúj, mindössze 2,0 literes dízelmotorjával hihetetlenül takarékos, de persze menni is tud rendesen; van E 63 AMG kivitel is, 4,6 másodperces 100 km/órára gyorsulással.

Jópofaság sok sofőrsegéddel − leginkább ez mondható el a Nissan Micáról

Jópofaság sok sofőrsegéddel − leginkább ez mondható el a Nissan Micáról

A Nissan Micráról egyelőre annyit tudunk, hogy az először a Párizsi Autószalonon látott újdonság elképesztően izgalmas és vagány. Sok sofőrsegédet is alkalmaz, a kisautók körében komoly arzenálnak számít a sávelhagyásra figyelmeztetés, a ráfutásgátlós és gyalogosfelismerős vészfékrendszer, a körkamerás parkolóasszisztens és a táblafelismerő, valamint a holttérfigyelő rendszer is. Ugyanakkor egyelőre hiányoljuk az izgalmas formához illő temperamentumú motort, igaz, a Nissant ismerve aligha fog az elmaradni.

Divatozásból, de még divatdiktálásból is a Peugeot 3008 a győztes

Divatozásból, de még divatdiktálásból is a Peugeot 3008 a győztes

Ami viszont nyerheti az izgalmassági versenyt, az a második generációs Peugeot 3008. Olyannyira jópofa, olyannyira egyedi a ma már szinte unalmas SUV-kategóriában, hogy simán meggyőzheti a zsűritagokat, ahogyan azt tette két évvel ezelőtt a vele közös (EMP2) moduláris padlólemezre épülő 308-as is. Igaz, ahhoz képest sok újdonságot nem hoz, ellenben úgy hírlik, hogy a 3008-ból elődjéhez hasonlóan lesz hibrid is, ráadásul konnektoros tölthetőséggel is.

Ha a Toyota Prius nem is jutott be a döntőbe, a vagány C-HR igen

Ha a Toyota Prius nem is jutott be a döntőbe, a vagány C-HR igen

Ha már hibrid, döntős a Toyota C-HR is, ami a negyedik generációs Prius ultratakarékos hajtásláncával is elérhető. Viszont egy jóval izgalmasabb forma, igaz, kisebb méretekkel. A C-HR a kisméretű crossoverek körében próbál szerencsét. Sikert jósló modell, még akkor is, ha nemzetközi bemutatóján 1.2-es benzinmotorjával annak turbófeltöltése ellenére is erőhiányosnak mutatkozott. De itt úgyis a hibrid a lényeg. Az a hibrid hajtáslánc, ami bár a Prius IV-gyel nem jutott be az Év Autója döntőjébe, ám a világ legjobb termikus hatásfokú benzinmotorját alkalmazza.

A Volvo nagyautói stílusukkal, egyediségükkel, skandinávságukkal vehetik le a zsűritagokat, meg persze a vevőket lábukról

A Volvo nagyautói stílusukkal, egyediségükkel, skandinávságukkal vehetik le a zsűritagokat, meg persze a vevőket lábukról

A hetedik Év Autója esélyes modell a Volvo S90/V90 modellpár. Tavaly a velük közös alapokra épülő XC90 nem vészes lemaradással második helyen végzett, ami ugyan nem zárja ki, hogy idén nyerjen a Volvo nagyautó-párosa, de azért erősen kérdésessé teszi. Ugyanakkor el kell ismerni, hogy az S90-nek és főként a kombi V90-nek olyan egyénisége és zamata van, hogy győzelmük sem zárható ki. Bár csakis négyhengeres motorokkal kaphatók, van benzines, vezérelten, egy nyomástárolóban őrzött levegővel is megpörgetett turbós dízel és hibrid hajtásláncú is, továbbá összkerékhajtással is elérhetők.

Mi lesz a győztes?

Szerintem lehetetlen megmondani. El kell ismerni: az idei év felhozatala erősnek mondható, véleményem szerint a hét döntős egyaránt esélyes a kitüntetésre. Bár az Év Autója díj egyik fontos kritériuma az innováció, volt azért már olyan győzelem, amikor a stílus többet ért, mint a technika (gondoljunk például a Fiat Panda 2004-es címére). Ha lenne a döntőben Prius, én a 2005-ben második generációjával díjat nyert modellnek ismét jó szívvel adnám a díjat, hiszen nálam az év legtakarékosabb, legjózanabb tesztautója volt, ugyanakkor nagyon kényelmes és tágas is. Engem megvett. Ugyanakkor tudom, hogy a vevők többségének ma SUV/crosover kell, ezért aztán telitalálat lehet a Prius hajtásláncával rendelhető C-HR. Ugyanakkor drukkolok egy kicsikét az egyedi C3-nak, a szintén izgalmas 3008-nak, de még a nagyméretű Volvóknak is.

A kollégákat megkérdezve még egy voksot kapott a C-HR. Bondor Tibor érvelése a következő: „Középkategóriásnál nagyobb autó 1990, vagyis a Citroën XM óta nem nyert Év Autója díjat, és szerintem idén sem fog. Pedig én bátran odaítélném az új E-osztálynak, legalábbis a jelenlegi döntős mezőnyből. Igazán impozánsak a 90-es Volvók is, de nem olyan kifinomultak, mint a Mercedes. Szívdöglesztő az Alfa, de ezenkívül mást nem tud felmutatni, műszakilag ugyanúgy nem hoz érdemben újat, mint a Citroën C3, a Renault Clión alapuló Nissan Micra, a Peugeot 308-ra épülő 3008 és a Prius technikát hordozó Toyota C-HR. Ám utóbbi nem csak divatos SUV, de ráadásul még környezetbarát hibrid is, így szerintem ő lesz a befutó.”

Jövőbe mutató hajtáslánc, vagány forma − nagy esélyesnek tűnik a Toyota C-HR

Jövőbe mutató hajtáslánc, vagány forma − nagy esélyesnek tűnik a Toyota C-HR

Továbbá még fél-fél szavazat a C-HR mellett a Peugeot 3008-nak is Hamvas Tamás vélekedése szerint is: „Minden az SUV-król szól mostanában, de vannak annyira jók, hogy akár Év Autójának is azt válasszanak? Nem lennék meglepődve, a Peugeot 3008-nak jó szívvel adnám a díjat. Igaz a technika már ismert a 308-ból, ami már nyert is, a körítés most annál is komolyabb. A Toyota C-HR is nyerő technikával dolgozik, már ami a hibrid verziót illeti. Hely nem sok van benne, és leginkább divatos, fiataloknak szóló autónak tartom, a hardver miatt igencsak esélyes. Szeretném, ha a Giulia nyerné, de a Quadrifoglión kívül nehezen értékelhetők az alapmodell újításai. A kisautók közül egyelőre a Micrához nem volt szerencsénk, a C3 túl sok újat nem mutat fel, egyszerűen nagyszerű megoldásai viszont könnyen dobogó közeli pontszámhoz juttathatják. A két nagy közül az E-osztályt tartom esélyesnek, igazán kifinomult és jól átgondolt, végletekig precíz autó. Akkora meglepéseket az utóbbi időben viszont egyik sem okozott, mint az SUV-k, így gyanítom, hogy közülük lesz a befutó.”

Bizonyára a zsűritagok is fognak bőséggel agyalni, hogy miként szórják el 25 pontjukat, a végeredményt pedig tényleg csak március 6-án kora délután fogjuk, illetve fogják megismerni, addig még az előző évben nyert Opel Astra K-é a kitüntetés.

Ez is érdekes lehet:
 

Opel Zafira Innovation 2.0 CDTI ecoFLEX Start/Stop teszt

Frissült az Opel nagy-egyterűje. Nem csak orra, de a beltér is változott, fő erénye továbbra...

Elkészült az Electric GT bajnokság Tesla versenyautója

Talán nem is a 778 lóerősre húzott csúcsteljesítmény, hanem az 500 kilogrammos tömegcsökkentés...

Közelít egymáshoz a dízel és a benzin ára, utóbbié nő

Szerda után péntek is üzemanyagár-változást hoz, míg szerdán olcsóbb lett a gázolaj, péntektől...

Minden infó az új Skoda Octaviáról

Már egy ideje ismerjük a fizimiskáját, Bécsben azonban minden részletével bemutatkozott az új...

Így épül a legerősebb hazai Nissan GT-R

1200 lóerő fölé várják a hazai építésű GT-R teljesítményét, de még nem tudják, hol lesz a vége...

Téligumiteszt 2016: szokott csapattal, szokott helyen, fagyban

Idén is megvalósítottuk téligumitesztünket a nonstopgumi csapatával. Fagypont alatt mértünk...

BMW 740e iPerformance teszt

Varázsszőnyeg, igazi végtelen luxust kínáló, lágyan simogató, négyajtós kupékat verő formatervvel...

Mitsubishi Sigma 3.0 V6 24V, 1996 - használtteszt

A kilencvenes évek derekáig a Sigma volt a Mitsubishi csúcsmodellje, abban az időben, amikor...

A Ford Bronco hamarosan visszatér, a híres terepjáró a Ranger alapjaira építkezik

Hamarosan viszontláthatjuk az amerikaiak egyik kedvencét, a Ford Broncót. Az új terepjáró az...
 
Hirdetés

A cikk galériája

FB_share
Küldés e-mailben

Tetszett a cikk?

Iratkozzon fel hírfigyelőnkre! 
(Mi ez?)Ne maradjon le a legfrissebb autós hírekről, bemutatókról, tesztekről, benzinár-változásokról! Írja ide e-mail címét, és a fontos hírekről értesítjük.

(E hírfigyelőről bármikor leiratkozhat a küldött levél alján lévő linkkel. Az adatvédelmi elveket maximálisan tiszteljük, a címet nem adjuk ki harmadik félnek.)
Jogi nyilatkozat* Hozzájárulok ahhoz, hogy a Használtautó Kft. részemre közvetlen megkeresés módszerével a saját, illetve harmadik személyek áruira és szolgáltatásaira vonatkozó reklámot közöljön (pl. promóciós célú elektronikus levelet, hírlevelet, vagy reklámot tartalmazó elektronikus levelet küldjön) és a fentiekben ebből a célból megadott adataimat kezelje és felhasználja.
A Használtautó Kft. a megadott személyes adatokat bizalmasan kezeli és harmadik fél számára nem adja át. A reklám közléséhez, illetve a személyes adatok kezeléséhez megadott hozzájárulás visszavonásig érvényes.
A hozzájárulás bármikor korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen visszavonható.
Feliratkozom

Új hozzászólás írása

Hozzászólás *
 (BBCode formázások engedélyezettek) A következő BBCode formázások engedélyezettek:
[url=http://www.pelda.hu] Link neve[/url]
[b]félkövér[/b]
[i]dőlt[/i]
[u]aláhúzott[/u]
egyéb más BBCode és HTML kód használata nem megengedett.

F
D
A
URL

Hozzászólások (9 db)

Forticors írta: múlt héten

Nem tudom ki veszi ezt még komolyan... wikin vicces megnézni hogy melyik évben milyen autók nyertek és miket szorítottak le a dobogó tetejéről.

A válaszoláshoz belépés szükséges
Rőzse írta: múlt héten

Nekem a merci és a volvo, más szóba sem jöhet.

A válaszoláshoz belépés szükséges
ascari írta: 2 hete
integrale írta: 2 hete

Ha egy feher olass rendszamos a tesztelt modell, akkor a lokharito indokolt, mivel megnyomtak az egyik nagy olasz lapban be is szamoltak rola a teszteles soran.

Az ablakok leengedese szemelyi mulasztas, menuben allithato funkcio, kulcson x ideig nyomva bizonyos kombinaciot, le es felhuzhatoak az ablakok, ahogy a 159-nel is volt.

Lakk es az elvalo!! A oszlop boritas, quattroroute cikkben le is van fotozva, hogy elall a sarka, kifejezetten gaz, meg akkor is ha nem esett le, mivel errol szo sincs. :)


Előzmények megtekintése

Jó lehet hogy nem szóról szóra idéztem a szöveget és a felsorolt öt dologba a véletlenek is közre játszottak. Ennyi pénzért gondolkodás nélkül mást választanék pl. Lexus RC-F.

A válaszoláshoz belépés szükséges
integrale írta: 2 hete
svatek2233 írta: 2 hete

Én csak egyet kérdeznék. Ezt kik döntik el? Citroen meg Alfa? A Honda meg sok másik megbízhatóbb autó a listán sincs! Adunk ám erre a véleményre de tényleg!


Mert nem megbizhatosagot keresik, furcsa is lenne azt pontozni fel eves modelleknel.
Innovacio, ar/ertek arany, dizajn a fo szempont, (kifuto Accord akar meg is kaphatta volna).
Mondjuk ebben a felhozatalban tenyleg nincs sok innovacio, az Alfa szenszalas kardanja es faranak egy resze (alapmodell eseteben) a teljesen alu dizel kb minden amit fel tud mutatni.
Az E merci szinten hasonlo, a belteri osszeszereles azonban annal sem valami fenyes, sorja, karc, elallo muanyagok, lotyogo kesztyutarto.

A válaszoláshoz belépés szükséges
integrale írta: 2 hete
ascari írta: 2 hete

Az Alfa Romeo Giulia QV-ról van egy teszt a Sport Auto Magazinban. Az A oszlopról leesett a borítás, reggelre a lezárt autó leresztte az ablakot, sport állást letiltotta alacsony olajszint érzékelés miatt, a hátsó lökhárítón pattogzik a fènyezés, helyenként levált a dekorkarbon védőlakk. Egy 10 ezer km-t futott 27,4 milliós autóról van szó. Egy új Suzukinál sem lehetnek ilyen hibák. Igazi olasz szar!


Előzmények megtekintése

Ha egy feher olass rendszamos a tesztelt modell, akkor a lokharito indokolt, mivel megnyomtak az egyik nagy olasz lapban be is szamoltak rola a teszteles soran.
Az ablakok leengedese szemelyi mulasztas, menuben allithato funkcio, kulcson x ideig nyomva bizonyos kombinaciot, le es felhuzhatoak az ablakok, ahogy a 159-nel is volt.
Lakk es az elvalo!! A oszlop boritas, quattroroute cikkben le is van fotozva, hogy elall a sarka, kifejezetten gaz, meg akkor is ha nem esett le, mivel errol szo sincs. :)

A válaszoláshoz belépés szükséges
svatek2233 írta: 2 hete

Én csak egyet kérdeznék. Ezt kik döntik el? Citroen meg Alfa? A Honda meg sok másik megbízhatóbb autó a listán sincs! Adunk ám erre a véleményre de tényleg!

A válaszoláshoz belépés szükséges
ascari írta: 2 hete

Az Alfa Romeo Giulia QV-ról van egy teszt a Sport Auto Magazinban. Az A oszlopról leesett a borítás, reggelre a lezárt autó leresztte az ablakot, sport állást letiltotta alacsony olajszint érzékelés miatt, a hátsó lökhárítón pattogzik a fènyezés, helyenként levált a dekorkarbon védőlakk. Egy 10 ezer km-t futott 27,4 milliós autóról van szó. Egy új Suzukinál sem lehetnek ilyen hibák. Igazi olasz szar!

A válaszoláshoz belépés szükséges
zold írta: 2 hete

Az ez évi felhozatal egész jó lett (kivéve talán a Nissant). A Pueugoet-t én csak statisztának érzem itt, a toyota és a Citroen saját magához képest hatalmasat lépett előre.

Volvo hozza a kötelezőt, igazából egyszer már egy életmű díj járna nekik a biztonsági fejlesztésekért, ha már a zsűri nem díjazza csak az "utókor" (lásd NCAP alapfelszereltség része a City safety).

Én személy szerint az E klassénak adnám, a harmatgyenge előd után végre egy valódi Mercedes (ami ráadásul BMWnek is elmenne), mindennel amit az autógyártás jelenleg tud. Engem a bemutatón abszolút meggyőzött.

A válaszoláshoz belépés szükséges
Csalfa Romeo írta: 2 hete

Néhány hete én is a Peugeot vagy a Toyota esetleges győzelmére voksoltam. Most kaptam egy kis megerősítést arra vonatkozóan, hogy nem látom rosszul a dolgokat:)

A válaszoláshoz belépés szükséges

Friss tesztek

BMW 320d Gran Turismo xDrive Steptronic Sport Luxury teszt

Pompakupé - BMW 320d GT

Háromféle karosszériával juthatunk hozzá a normál, négy oldalajtóval szerelt 3-ashoz, csak az egyiket 4-esnek hívják. Kényelmesnek kéne lennie, de sportos. Van ennek így értelme?


Renault Scenic 1.2 TCe 130 Intens teszt

Nem ér a neve! Renault Scenic IV teszt Videó

Csalódás az új Renault Scenic, ha elődeihez hasonlítjuk, remek autó viszont, ha önmagában, mai crossoverként nézzük. Úgy még családi autónak is egész jó.


Opel Zafira Innovation 2.0 CDTI ecoFLEX Start/Stop teszt

Hetedik mennyország - Opel Zafira teszt

Frissült az Opel nagy-egyterűje. Nem csak orra, de a beltér is változott, fő erénye továbbra is a praktikusság és a könnyű variálhatóság.

Még több teszt

Hirdetés

Címlapon


Friss cikkek

Négy különböző WRC az élen Monte Carlóban

Haláleset árnyékolja be a Monte Carlo Rally-t

12 órája – Sztori

Halálesettel indul a 2017-es Rally Világbajnokság. Az első nap után négy különböző márka foglalja el az első négy helyet, Neuville vezet.


Nem talált hálózatot a telefonja, nem tudta kinyitni a Teslát

Így hagy egy Tesla az út szélén

Tegnap – Sztori

Megpróbálja sok gyártó könnyebbé, egyszerűbbé tenni az autók használatát, ennek egyik megoldása, hogy kevesebb kütyüt hordjunk magunknál, használjuk a telefonunkat kulcsként. Zsákutca lenne?


Retro dekorral ünnepel a Skoda Motorsport

Monte győzelmének 40. évfordulóját ünnepli a Skoda

2 napja – Sztori

Idén 40 éve, hogy Václav Blahna egy gyári Skoda 130 RS-sel megnyerte a Monte Carlo Rallyt. Erre a diadalra emlékezik a Skoda Motorsport.


Használtautó.hu

VOLKSWAGEN GOLF III 1.8 GT

VOLKSWAGEN GOLF III 1....

Ár: 120.000 Ft

Évjárat: 1994 / 3

Kivitel: Cabrio

Üzemanyag: Benzin

TOYOTA AURIS Touring Sports 1.6 Limited Magyar szervízkönyv!

TOYOTA AURIS Touring S...

Ár: 3.190.000 Ft

Évjárat: 2013 / 12

Kivitel: Kombi

Üzemanyag: Benzin

MAZDA 6 2.0 CDH GT

MAZDA 6 2.0 CDH GT

Ár: 1.150.000 Ft

Évjárat: 2004 / 6

Kivitel: Kombi

Üzemanyag: Dízel

Még több autó

Kövess minket a Facebookon is!