414 lóerős a Hamann féle BMW M2

Hangja teszi egyedivé a Hamann M2-t

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Közel 50 lóerővel többet préseltek ki a BMW M2 hathengereséből a Hamann tuningcégnél. A külső is visszafogott vadítást kapott.


A BMW-k valódi szakértője, a Hamann nyúlt most hozzá az M2-eshez. A visszafogott tuningcsomagnak köszönhetően a 3,0 literes turbós sorhatot 414 lóerőre pumpálták a gyári 365 lóerőről, ami nem kis változás. Már 530 Nm nyomatékot képes leadni 465 Nm helyett, továbbá optimálizálták a gyújtásprogramozást is. Váltótól függetlenül 4,2 másodperces 0-100-as sprintet ígérnek a Hamann mérnökei.
Ahogy a Hamanntól megszokhattuk, csupán finoman nyúltak az amúgy sem mindennapi külsőhöz. Új kötényt és szürke morcosítást kapott, utóbbi a hűtőráccsal együtt kvázi összeköti a fényszórókat. A szoknyák lejjebb kerültek, az M2 továbbá vadabb diffúzort és átrajzolt szárnyat kapott hátul.
A tuningcsapat igen büszke a rozsdamentes acélból készült sportkipufogójára, ami ráadásul karbon, ezüst, vagy eloxált fekete végződést is kaphat. A soros hathengeres duruzsolását tovább vadították, és agresszív, mély hörgést kapott a bajor sportautó.
Hirdetés
A türelmesebb vásárlók megvárhatják a BMW gyári frissítéseit is, hiszen hamarosan érkezhetnek az M2 GTS és CSL változatok is, amikkel már a Nürburgringen is köröztek. Nordschleife nélkül nincs ma sportautó, mint tudjuk. Tőlük a Hamann féle kiadásnál valamivel több erőt és könnyebb testet várhatunk. Pletyka szinten a 408 lóerő is felmerült már a gyártól, igaz, utóbbira egyelőre még a Hamann licitál.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?