Megint jön a villany-versenyautó a Dakaron

Harmadszor vág a Dakarnak az Acciona elektromos autó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kétszer nem sikerült, 2017-ben viszont minden eddiginél optimistábban tekint a Dakarra a spanyol Acciona, s erről kisfilmet is készítettek.

2015-ben a navigációs rendszer hibája miatt esett ki, 2016-ban pedig körülbelül a 80 százalékát teljesítette a Dakarnak a spanyol Acciona csapata, amelynek autója teljesen elektromos hajtású. Sem a jármű megjelenése, sem elnevezése nem emlékeztet egyetlen mai sorozatgyártású típusra sem, így valószínűleg nem támogatja autógyár a projektet.
Hirdetés
Annyi azonban tudható az Acciona 100% Eco Powered elnevezésű versenygépről, hogy lítiumion akkumulátorokból nyer annyi energiát, amivel akár 400 kilométert is megtehet - nyilván versenykörülmények között. Villanymotorja 340 lóerős, és a 39. Dakar január 2-i rajtjánál az argentin Ariel Jatón ül majd a volánjánál. Az alábbi videó alapján idén minden eddiginél nagyobb lelkesedéssel vág neki a csapat a közel 9000 kilométeres távnak, annak reményében, hogy a 316 induló közül ők is azok közé tartoznak, amelyeknek sikerül teljesíteniük a versenyt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?