Most már a WTCC-ben is van Art Car, nem csak a BMW-nél

Honda Civic TC1 - az első WTCC-s Art Car

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Goodwood-i Sebesség Fesztivál és a WTCC szervezői, Art Car versenyt hirdettek. Rápillantva azt kívánjuk, bárcsak így nézne ki a versenyautó is.


A WTCC promóterei nagyszerű pályázatot találtak ki a WTCC résztvevőinek. A Eurosport Events ugyanis egyesítette erejét a híres Goodwood-i Sebesség Fesztivál szervezőivel, és 2016-ban először WTCC autók is ott lesznek az eseményen. Mi több, a szerződés máris két évre szól, továbbá egy pályán kívüli versennyel fűszerezték meg a dolgot.
Ha azt mondjuk Art Car, egyből mindenkinek a BMW versenyautói jutnak eszébe, amiket híres festők, dizájntervezők terveztek és hoztak létre. Úgy látszik, az ilyen autók reneszánszát éljük, hiszen több bajnokságban is feltűntek idén a különböző Art Car-ok, és most a WTCC autókat is egyedi színekben láthatjuk pompázni, hiszen az úgynevezett „Art Car Contest” keretében Goodwoodban döntik majd el, hogy melyik lett a legjobb. Jelenleg csak a Honda és a Volvo versenyautói készültek el, de remélhetőleg ebből hagyomány lesz az évek során, mert elég tetszetős az ötlet. Bár az is igaz, hogy ezzel eltűnne a BMW Art Car egyedisége és ritkasága, annak ellenére is, hogy míg a BMW-kkel valóban versenyeztek, ezek csak kiállítási darabok lesznek.
A Honda egy Michel Vaillant inspirálta dekort talált ki a TC1-es Civicre, amit Dominique Graton, a Jean Graton Alapítvány művészeti vezetője tervezett. A különleges és elsőre talán nehezen átlátható fóliázást Jean Graton képregényszerző híres hőse, Michel Vaillant inspirálta. Ezen Vaillant épp egy Ferrari F1 autót üldöz az 1974-es Monacói Nagydíjon. A tervező hozzátette: „Jean Graton munkái egyediek voltak két olvasatban is: ahogy a sebességet kifejezte néhány ceruzavonással, és ahogy a kitalált sztorikat keverte a valósággal. A Honda Art Car ötlete összefoglalja ezt a két elvet, hiszen egy valódi versenyautóból csinálunk alkotást, ami mozgásban van.”
Hirdetés

A Honda Racing autója egyébként az F1 paddock területén lesz kiállítva a Volvo, a Citroën, a Lada és a Chevrolet Art Car-jaival, szóval még róluk is várhatunk képeket valamikor. A győztes, a rajongók által legtöbb szavazatot kapó autó lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?