Naná, hogy sikerült spórolni az eTouron

Fizetett hirdetés

Húszezer forintból autóztunk csaknem 6000 kilométert - egyelőre

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elsőre ijesztőek lehetnek a külföldi villanyautó-töltési költségek. Ám ügyeskedni még legálisan is mindig lehet. Végül megdöbbentően olcsón autóztunk.


Nagyjából mindenki tudja, hogy a villanyautózásba jelentős a "beugródíj", aztán minimális az üzemanyagköltség. Ezt viszont már a müncheni starthoz autózva cáfoltuk. Sajnos nem azzal, hogy a villanyautók brutális árcsökkentést kaptak (persze év végéig még él rájuk az európai viszonylatban is nagyvonalúnak számító 1,5 millió forintos árcsökkentés), hanem azzal, hogy Ausztriában bizony igen drága a töltés. Főként akkor, ha nem kötünk szerződést a szolgáltatóval. Márpedig nyilván mi sem kötöttünk, azt ugyanis hűségidővel lehet csak. Így aztán maradt a perecenként 0,45 eurós villámtöltés, amiből az jött ki, hogy Münchenbe drágábban jutottunk az elektromos Focusszal, mintha egy hibrid Mondeóval mentünk volna. Ott viszont fordult a kocka, már azzal is, hogy a hotelekben ingyen töltöttünk, de azzal is, hogy lehetőség szerint a szintén ingyenes közterületi töltőket kerestük, és bizony a hanyatló nyugaton is vannak olyanok.
Hirdetés

Nem csupán a pénzzel spórolás, hanem az idővel spórolás is terelt a nem fizetős töltőoszlopokhoz, ugyanis a fizetősökkel való szívás okozta a legtöbb időveszteséget, ami a verseny szempontjából nem túlzottan jó. Végül még egy csúnyán fizetős, 16,13 eurós töltésünk volt az osztrák Smatricsnál a verseny utolsó napján. A többi napon pedig töltöttünk, ahol tudtunk. Egyszer a szervezőktől kapott cseh kártyával, egyszer az egyik cseh versenyző kontójára, utóbbi egy sörbe került, állítólag még így is ő járt jobban. Ha viszont azt nézem, hogy mekkora érték volt, hogy töltéshez jutottam péntek éjjel, Csehországból Budaörsre tartva, az üzlet számomra volt az előnyösebb, nem is kevéssel. Németországban zömében ingyen, az egy-egy töltésnél Szlovákiában, Horvátországban és persze Magyarországon is ingyen tudtunk publikus töltőoszlopot használni. Brüsszelben a fizetős töltés nem ment, az ingyenes igen, Luxemburgban és Hollandiában csak eMeetingpointon töltöttünk, meg persze a szállóban, ott ingyen. Visszafelé az egyik teslás versenytárs kontójára töltöttünk, míg ugyanis előfizetés nélkül 0,45 euró 1 perc villámtöltés, a számára amúgy is meglévő havi 49,9 euró alapdíjú fullos csomaggal csupán 0,07 euró. Hazafelé tehát egyetlen euróba sem került a töltés, míg kifelé csaknem 50-be. Van némi különbség...
Az osztrák Smatric rendszerén túl még a holland NewMotiont és a német PlugSurfinget használtuk. Utóbbi egyelőre két töltést mutat: egyszer 3,7 euróért kaptunk 12,7 kWh energiát Ausztriában, míg Németországban borsosabban mérték az áramot: 4,2 euróért kaptunk 7,2 kWh-t - ráadásul ezeket az összegeket még nem is terhelték, csak webes felületen látjuk - rémlik valami olyasmi, hogy minden regisztráló kap 30 eurónyi ingyenes töltést náluk, nagyjából ennyiért adják a töltéshez szükséges RFID eszközt. Bár a NewMotion megjegyzi, hogy a szerződött szolgáltatók töltései csak a hónap végén kerülnek be a rendszerbe, egyelőre úgy tűnik, a Focus a nálunk töltött csaknem 6000 kilométer alatt nem egész 20 ezer forintnyi fizetős töltést igényelt. A többit ingyenes helyekről szipkáztuk össze hozzá. Nyilván kellett hozzá picit használni a töltőadatbázisokat (zömében a LEMNet rendszerét), de úgy néz ki, megérte. Ahogyan a takarékos vezetésre gyúrni is. A Focus Electric 164 Wh/km vegyes üzemi katalógusértékét nem kevéssel múltuk alul: az eTour salzburgi céljában 128, Budapestre visszaérve (némi már tempósabb autópályázás után) 130 Wh/km értékét mutatott a fedélzeti számítógép részátlagként, de a 330 kilométerrel átvett tesztautó teljes életciklusátlaga is 134 Wh/km volt a visszaadáskor. Van egy olyan érzésem, hogy ez már csak romlani fog.
A kilométerenkénti üzemanyagköltség jelen állás szerint 3,33 forint volt, még egy takarékos 5 l/100 km fogyasztású benzines esetén is több mint az ötszörösét kapjuk ennek, magyarán egy olyan autóval több mint 100 ezer forint lett volna az üzemanyagköltség. A Focus ugyanakkor - a villanyautós jegynek számító hatótávon túl - nem is egy kompromisszumokat igénylő autó. Teljes értékű családi autó, csaknem 6000 kilométer és több mint 100 óra vezetési idő után biztosan kijelenthetően kényelmes ülésekkel, olyan futóművel, hogy az kényelmével és stabilitásával újra és újra le tudott nyűgözni. Persze nem olcsó, de legalább jól felszerelt, navigációja a gyári rendszerek közül akkor is kiemelkedő, ha magyarul nem beszél. Ehhez segítség, hogy folyamatos online kapcsolatban van az autó, töltési információi bármikor lekérdezhetőek telefonról vagy számítógépről. A myfordmobile weboldal arról is folyamatos infót ad, hogy mennyi üzemanyagot spóroltunk meg. A Focusszal csak mi mintegy 300 liternyit, továbbá 2,8 tonnával kevesebb CO2 került a levegőbe. Igaz, ez azért az alapján jelentősen változhat, hogy milyen forrásból került az akkumulátorba az energia. Egy biztos: 2017-ben az átlag villanyautó hosszú távú használata még igencsak macerásnak mutatkozott, de legalább olcsó volt. Városban viszont nincs nála jobb alternatíva, ha pedig házunkra napelemet is tudunk helyezni, hosszú megtérüléssel ugyan, de már-már CO2-semlegessé tehetjük autózásunkat.
Tovább az eTour sorozat további cikkeihez. [hirdetescimke] Töltőpartnerünk a Schneider Electric, vezetéstechnikai partnerünk a Groupama Tanpálya[/url].
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 17:12
    Permalink

    Egy kis számolás:
    Dízel Elektromos
    Távolság 1200 km 1200 km
    Átlagsebesség 100 km/h 40 km/h
    Utazási idő 12 h 30 h
    Óradíj 1600 Ft/h 1600 Ft/h
    Munkaköltség 19 200 Ft 48 000 Ft
    Átlagfogysztás 5 L/100km 5 L/100km
    Szükséges üzemanyag 60 L 60 L
    Üzemanyag költség 350 Ft 100 Ft
    Össz üa. Költség 21 000 Ft 6 000 Ft
    Össz költség 40 200 Ft 54 000 Ft
    Látható, hogy drágább az elektromos autózás!!!!!

  • 2017.10.27. at 17:12
    Permalink

    És most számold ki mennyi idő lett volna az egész túra egy diesel kocsival.
    Amit kapsz értéket, annak bizonyos részét munkára tudtad volna fordítani, vagy szabadidőre, ami nem a kocsi miatti kényszerpihenő.
    Az idő pénz, ez a macera pedig senkinek sem hiányzik.
    Városba és nagyobb ingázásokra tökéletesek ha lehet otthon v. a környéken tölteni, viszont ha messzire akarok menni és nyomom a klímát/fűtést, akkor szépen leolvad a hatótáv, és eszem a kefét.
    Ha megoldják a gyorstöltőhálózatot, akkor azt mondom határeset a sztori, de hogy az autó 10+ évesen a kutyának sem fog kelleni, az is biztos 😀 Többe fáj majd az új akksipakk a kocsiba, mint amennyibe az autó kerül.
    Tetszik az irány, és vegye csak aki megteheti, idővel pedig majd eljutunk a kívánt szintre is hála a korai felhasználóknak, de most még túl sok a kompromisszum.

  • 2017.10.27. at 17:12
    Permalink

    Amíg a magyar családok zöme annak örül, hogy hó végére nem fogy el nullára a pénze, és közben el tud jutni A-ból B-be, addig igencsak messze is marad ez a környezettudatos “szemlélet”.

    Amikor minden – a “zöld” autók mögött álló -háttéripar tényleg zöld lesz, az utolsó beszállítóig, akkor már tényleg valamibe fogom nézni ezt a technológiát. Amíg még itt vannak a füstöt fosó gyárak, amik az akksikat, és egyéb “zöld” alkatrészeket állítanak előaddig viszont csak ámítás, parasztvakítás az egész…zöldség.

  • 2017.10.27. at 17:12
    Permalink

    Most még 20e, csináljatok egy hasonlót egy év múlva.
    A totál szívás meg szervezkedés amúgy méltatlan az autózáshoz, ott tart, mintha most találták volna ki a kereket…

  • 2017.10.27. at 17:12
    Permalink

    Nem leszólni, megszólni, vagy bántani akarom a villanyos réteget, DE…

    Mennyibe is kerül a villanykocsi? Tizen akárhánymillió? Mennyi idő a megtérülése a majdnem dupla felárnak a normális autóhoz képest? Beviszi az ember szervízbe, és csak vakarják a fejüket? Közben persze lábon kihord egy szívrohamot is az ember….Jah, köszönöm nem kérem.

    Amíg nem lesznek ezek a kocsik szélesebb rétegnek elérhetőek, addig én ezt úri huncutságnak tartom. Valahogy nem tudom összehozni azta két dolgot, hogy kiadnék tizenmilliókat egy villanykocsira, és közben meg fillért baszok a fogyasztással…Ha már ennyi lóvé van, érdekel engem, hogy mennyit spóroltam vele?

  • 2017.10.27. at 17:12
    Permalink

    Én csak 3500kmt mentem a saját Leaf túrán, de ha a töltések számát nézzük, az kb stimmelhet. 🙂
    Aterzem az elégedettségedet. 🙂
    Ez a kaland, nem a paintball…
    :))
    Gratulálok

Vélemény, hozzászólás?