Elsőszámú pilótaként kezelik Michelisz Norbit

Japán pilóta váltja Rob Huffot a Hondánál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hivatalos: Monteiro, Michelisz marad, Huffot egy japán pilóta váltja a 2017-es WTCC évadra. Az első teszteken Michelisz vezethet.


Továbbra is gyári pilóta marad Tiago Monteiro és Michelisz Norbi az idei WTCC szezonra, ami jól megszokott módon 2017-ben is ellátogat a Hungaroringre. Rob Huff elhagyta a japán istállót, így helyére Ryo Michigami japán pilóta kerül, aki otthonában bajnok tudott lenni a SuperGT csúcskategóriában. Huff távozása ellenére is komoly tényező lehet, ugyanis a Münnich Motorsport egykor gyári TC1-es Citroën C-Elysée versenyautójával fog indulni. Utóbbi jó eséllyel idén is versenyképes tud maradni, hiszen eddig 3 éven át uralta a bajnokságot. Monteiro és Michelisz Castrol Honda World Touring Car Team név alatt versenyzik majd, míg Michigami Norbi tavalyi csapatnevét, a Honda Racing Team JAS-t örökli.
Norbinak egyébként nem kisebb célja van idén, mint világbajnoknak lenni: „Nagyon örülök, hogy 2017-ben is a Hondával versenyezhetek. Az első gyári évem tanulással teli volt, de az év második felében sikerült néhány nagyszerű pillanatot okozni és büszke vagyok, hogy nyerni tudtam a Honda hazai futamán Japánban. Magabiztosan állíthatom, hogy megvan a megfelelő csapat és autó a céljaim eléréshez.” Szintén újdonság, hogy mégis lehetnek Ladák a rajtrácson, bár privát csapat kezében, akár Gabriele Tarquinivel a volán mögött. A Polestar Cyan Racing idén már 3 Volvo S60 TC1-el vág neki az évnek, eddig ismeretlen pilótafelállásban.
Hirdetés

A Honda egyébként e héten megkezdte az év előtti teszteket Alcañizban, ahova mind a három pilóta hivatalos volt. A főszerepet a tavalyi tesztekkel ellentétben most Michelisz Norbi kapta, akivel három napon át teszteltek, hogy aztán később további három alkalommal tesztet fussanak valamelyik európai versenypályán. Már 2 autóval róják a köröket, hogy a japán pilóta is beleszokjon az elsőkerék-hajtás adta örömökbe.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?