Kiesett az ablak 200-nál, megvonta a vállát

Jay Leno gázturbinás autójának ablaka egyszerűen kiesett menet közben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csak lelassítasz, ha 200 km/h-nál kiesik az oldalablak, Jay Leno nem így tett. Gázturbinás autóját tesztelte, mikor ez történt, a reakciója egyszerűen hihetetlen.


Jay Leno amellett, hogy hatalmas nézettségű esti show-műsorokat vezet, fergeteges autógyűjteményéről híres. Nem csak hatalmas hangárokban gyűjti a különleges, vagy éppen számára fontos autókat, hanem használja is őket gond nélkül. Nem csupán sorozatgyártású ritka autói vannak, ha megtetszik neki egy prototípus, egyszerűen megveszi. Így lett gázturbinás sportkocsija is, amiből egyetlen egy darab létezik. Mivel azt mondták neki, hogy 300 km/h-ra képes, kíváncsi volt, valóban sikerül-e elérnie ezt a tempót. Beültette maga mellé Neil deGrasse Tysont is, hogy ne egyedül kelljen száguldania. 1:40 környékén érdemes figyelni, ami ott történik, egyszerűen fergeteges.
Hirdetés
Ahogy egy lezárt területen száguld éppen 130 mérföld/órával (204 km/h), a sofőr ablakát egyszerűen kirántja a menetszél. Ő erre csak hanyagul meghúzza a száját és a kétségbeesett Neil kérdésére lazán rávágja, hogy "Elhagytunk egy ablakot". Megállhatna, de minek, hiszen túlzottan nem csap be a menetszél, inkább gyorsul tovább egészen 165-ig (265 km/h). Mi baj lehet? Azt mondta, még ment volna a kocsi, szóval hihető a 300 km/h-ás jósolt végsebesség. A hajtómű egyébként a Honeywelltől származik, 650 lóerőre képes. A karbonszálas karosszéria pedig elég könnyű is ahhoz, hogy komoly sebességet érhessen el. Leno folyton bebizonyítja, hogy nála lazább fazon a világon nincs, ezt mondjuk már akkor is láttuk, mikor fejreálltak a forgatáson egy 70-es évekből származó dragsterrel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 23:27
    Permalink

    Gyorsan megnéztem és 530 videója van fent youtube-on. Aki esetleg nem ismerte eddig és az ünnepek alatt ráér, azt hiszem ezzel el lehet csapni az időt.

  • 2017.10.27. at 23:27
    Permalink

    Hatalmas figura. Meseszép gyűjteménye van, amiről egy sorozatot is forgat. Mellesleg nagyon tájékozott és nem csak az amerikai autókkal kapcsolatban, hanem az európai gyártókat, modelleket is jól ismeri.

Vélemény, hozzászólás?