Jön a mester, köszöntse egy filmes autós szánalomlista

K.I.T.T. és a többiek – Top 10 autós sírva röhögés

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Igen, más méltán népszerű előadók társaságában itt lesz David Hasselhoff, s ha már jön vele K.I.T.T. is, lássuk, miért kérünk mi elnézést.


Piros betűs ünnepnap, de talán csak idén: augusztus 29-én Magyarországon, a Hungaroringen koncertezik a The Hoff. Azaz a hoffmeister David Hasselhoff zenekara, azé a David Hasselhoffé, aki ugye nem csak roppant magas, roppant csinos, klassz a frizurája meg minden, hanem olyan örökbecsű slágereket is jegyez, mint a Looking for freedom, vagy a Jump in my car, s ezt nem lehet neki eléggé megköszönni. A bizony már 62 éves amerikai piros kisnadrágos és/vagy fekete bőrdzsekis polihisztor, a Baywatch és a Knight Rider sorozatsztárja Mogyoródon olyan szintén méltán népszerű előadók társaságában turnézik, s hozza vissza egy várhatóan szenzációs retrópartin a 80-as és 90-es évek hangulatát, mint a 2 Unlimited, Haddaway, Samantha Fox, Sabrina, Vengaboys, stb. Nem utolsósorban itt lesz K.I.T.T. is – ezúton kérünk mindenkit, aki csak megy (beleértve kollégáinkat is), hogy szelfizzen, készítsen képet a korosodó mesterrel, de szuperintelligens beszélő autójával is, küldje el nekünk röpke élménybeszámolóstul, hadd mosolyogjunk minél többen. És ingyen.
Hirdetés


No, de mielőtt még rátérnénk filmes-tévés autós (nyilván szubjektív) szánalomlistánkra, nézzük-hallgassuk az aranytorkú Dávid bácsit, következzen a Jump in my car „élőben”, lenyűgöző szöveggel és vokállal, olyan erős színpadi jelenléttel, olyan harmóniákkal, hogy a maradék csillagszületikes zsűri is olvadozik. K.I.T.T. meg közben kedvesen futófényeskedik, bájos.

Vagy inkább Samantha Fox legendás dekoltázsát kellett volna linkelni? Sabrináét? Atyaég, a Touch me, de a Boys is mekkora… Félre a tréfával és a dús idomokkal, csapjunk a lecsóba, de tessék kapaszkodni, mert ami most jön, nem vicces. Vagyis helyenként az, amolyan sírva röhögős. Hogy kié, mié a mi nem létező aranyszobrocskánk, nem kérdéses, viszont Mihály lovagon kívül többeknek is járt volna az Oscar.

Tizediknek pont jó a Rázós Futam, az új-zélandi Shaker Run Cliff Robertsonnal. Judd Pierson, a leamortizált autóversenyző/kaszkadőr úgy viszi a lopott vírust, ahogy senki más. A pink Trans Am és az arany-fekete Capri meccse klasszikus (is lehetne, nem az). A V8-as hangok mondjuk nem rosszak. Csak Judd ne váltogatna rendre vagy tízet tökéletes aszinkronban a sebességgel, hanggal, képpel, ne lennének a remek dialógusok Judd és Casey között, jaj. Például: Minden rendben? Minden, kivéve a gyomromat. Semmi vész, hoztam egy zacskót. Vicces, marha vicces.

Kilencedik helyezettünk a Luc Besson jegyezte Taxi a tuningolt 406-tal és 407-tel, a volánnál a pizzafutárból lett marseille-i taxisofőr Daniellel. Az első két rész még hagyján, amiben a kényszerzsaruskodó Samy Naceri és a fehér Peugeot mercedeses és mitsubishis bandát aláz, de főleg a negyedik, a már-már önparódia T4XI és a 407 majdnem olyan erőltetett és gyenge, mint a…

… nyolcadik helyezést érdemlő, a gagyi koppintásnak is gagyi Amerikai taxi Queen Latifah-val New Yorkban. A takker egy totál jellegtelen 99-es Ford Crown Victoria sugármeghajtással, Manhattanben száguldozva, naná. Van, aki végig bírta nézni ezt a filmet?

Hetedik don José Luis Torrente és a sárga Zsigulija, vagyis a Fiat SEAT hetvenes évekbeli 124-ese. Az igazából nem is 124-es, hanem ikerfényszórós 125-féle 1430-asban buzulás az nuku – mondja a törvény gusztustalan balkeze. Santiago Segura ocsmányul mókás szörnyszülöttje az első és a harmadik részben is sajátosan unaloműzne a kocsiban, de partnerei valami érthetetlen okból kifolyólag nem osztják a nézeteit.

Hatodik legyen az Egy asszony illata a ferraris jelenetért, amikor Chris O’Donnell, az aggodalmas Charlie Simms zöldfülűen-bénán, Al Pacino, Slade alezredes meg hát világtalanul vezeti a csodás Mondial t kabriót.

Ötödik? Legyen egy másik Ferrarival Tom Selleck, Magnum, egy házelnusszosan magas, megnyerő, csak akkor még sokkal bajszosabb hódító-nyomozó. Hiába alakították át a 308 GTS-t, kilógott a feje, rácsukni a tetőt kb. lehetetlen volt, olyan magasra nőtt (193 cm). Mondjuk a sorozatban a John Hillerman-féle Higgins funny. De a helikopteres TC és Rick nem az.

Majdnem dobogós, negyedik a spielbergi Párbaj (Duel). Nekem speciel bejön, de többek szerint unalmas, ahogy a kamion a kispolgár életére tör, s Mr. Mann, a nyomi átlagamerikai nem tud mit kezdeni a helyzettel. Jó, nem egy Vanishing Point, nem is Bullitt, de izgalmas, szerintem. Szerinted?

Bronzérmes lehetne Burt Reynolds a Smokey és a banditáért és úgy általában mindenestül, a James Bond filmcunami is, vagy Herbie, a kicsi kocsi, a Duke fivérek a Hazárd megye lordjaiból, Mad Max, a Die Hard például a Yugóért (Bruce Willis és Samuel L. Jackson), Ryan Gosling és a Drive, a Halálos iramban, az Opel Komondor a Dumb és Dumberből, a Tolvajtempó, Batman és a mindenkori batmobil, a Szállító minimum azért, mert Jason Statham nem VW Transporternek rakja, a Nyolc tanú azért, amit Dennis Quaid egy H Astrával (…) művel, Derrick és Harry Klein meg a BMW-k, de egy másik BMW-támogatott tévésorozat, a Cobra 11 inkább megérdemli az alulról legjobb harmadik helyet. Kb. mindenki ismeri, biztos sokan nézik, hagyjuk.

Megosztott második a Mint a villám és a Felpörgetve. Tom Cruise, illetve Sylvester Stallone főszereplésével. Egyiket sem szabadott volna – így – megcsinálni, rémisztő jelenetekkel teli szánalmak, na de.

Na de a legszánalmasabb csapat, sztori, kivitelezés és minden a Knight Rider, David Hasselhoff, a májkelező K.I.T.T. – tetszett valakinek valaha a fekete Pontiac? Ne már. Mindegy. Ez megvan? Michael bemegy egy hotelbe, a recepciónál kérdezik, hogy kit keres. Mire ő az órájába: K.I.T.T, kerestél? Nagyon elnézést.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 03:56
    Permalink

    Tisztelt Kántor István,

    Fogalmam sincs hány éves vagy, de az én korosztályomban (30) aki ténylegesen szereti az autókat, annál a minimum volt, hogy a knight riderre tapadva nőtt fel, ez a sorozat olyanoknak szólt, akik még hittek a mikulásban, és mire felnőttünk egy kellemes nosztalgiával gondolunk vissza rá, valóban jót mosolyogva, az akkori technikán, de hogy a lényegre térjek, ez a cikked akkora szegénységi bizonyítvány az autós szakmában, mint ide az Androméda köd. És ezért még fizetést is adnak…
    Ja és egy kitt replikát én is bármikor elfogadnék, sőt még pénzt is adnék érte, de nyilván sokaknak ez totális baromság, vagy gyerekesség, csak tudnám mi a faszt keresnek az ilyenek egy autós fórumon…

    A Hitler meg úgy volt gyilkos, ahogy a WTC-t iszlám terroristák rombolták le 🙂

  • 2017.10.29. at 03:56
    Permalink

    Tisztelt Kántor István,

    Fogalmam sincs hány éves vagy, de az én korosztályomban (30) aki ténylegesen szereti az autókat, annál a minimum volt, hogy a knight riderre tapadva nőtt fel, ez a sorozat olyanoknak szólt, akik még hittek a mikulásban, és mire felnőttünk egy kellemes nosztalgiával gondolunk vissza rá, valóban jót mosolyogva, az akkori technikán, de hogy a lényegre térjek, ez a cikked akkora szegénységi bizonyítvány az autós szakmában, mint ide az Androméda köd. És ezért még fizetést is adnak…
    Ja és egy kitt replikát én is bármikor elfogadnék, sőt még pénzt is adnék érte, de nyilván sokaknak ez totális baromság, vagy gyerekesség, csak tudnám mi a faszt keresnek az ilyenek egy autós fórumon…

    A Hitler meg úgy volt gyilkos, ahogy a WTC-t iszlám terroristák rombolták le 🙂

  • 2017.10.29. at 03:56
    Permalink

    [i]“Hitlert is rengetegen szerették, mégis egy tömeggyilkos.”[/i]
    Ez igaz, de ha már itt tartunk, akkor lépjünk egyel tovább, vagyis az én szememben azok az igazi tömeggyilkosok, akik kitervelték, és támogatták a hatalomra jutását, elsősorban anyagilag…

  • 2017.10.29. at 03:56
    Permalink

    Sértés vagy nem, ami sz.r, az sz.r
    A mónika show-t is rengetegen nézték, mégis egy f.s.
    Hitlert is rengetegen szerették, mégis egy tömeggyilkos.

    A tények makacs dolgok.

  • 2017.10.29. at 03:56
    Permalink

    Az én véleményem szerint is unfair , sértés a cikk azokkal szemben akik abban a korban szerették ezt a sorozatot. A maga korában jó , és nézhető , élvezhető sorozat volt, hasonlóan kellett volna megítélni, mint egy veterán autót a maga korában , ami nyilván mai szemmel más megítélés alá kerülne. A cikk szakmailag is melléfogás , amit sajnálok, nem az autónavigátortól megszokott minőség.
    Nekem egyébként az összes sorozata megvan a mai napig, mint egy gyűjtemény és nagyon ritkán el – nosztalgiázok azon amit egykoron annyira szerettem , és annyira vártam.

  • 2017.10.29. at 03:57
    Permalink

    35 éves tini vagyok, de szerintem is egy szánalom a Knight Rider, egy hamisítatlan amerikai gagyi. Ez nem kérdés, nézzetek meg egy Baywatch bevezetőt, ugyanaz a minőség és színész, csak más a sztori. Teljesen mindegy, kár magyarázni, ha valaki nem érti az reménytelen és valószínűleg azért mert azon a szaron nőtt fel. Mindig imádtam a kocsikat, de nem tudtam megnézni egy részt sem, de a 20 évvel modernebb Cobra 11 műalkotásból sem.
    A listába nem illik az Egy asszony illata, Mad Max, A szállító, Tolvajtempó, mert azok jó filmek (talán még a halálos iramban 1), a két teljes filmet nem láttam, vagy nem emlékszem rá, arról nem tudok nyilatkozni.
    Jó a cikk, jöhetne egy toplista is a jó filmekről!
    Kántor István ezzel tudnál szépíteni!

  • 2017.10.29. at 03:57
    Permalink

    [i] “Aki miatt – közel 30 éves fejjel – kimegyek pénteken a Hungaroringre, hogy láthassam élőben gyerekkorom nagy bálványát.”[/i]

    Na ez az igazi társadalmi exodus. Itt van a probléma, ezért tartunk ott, ahol.
    Bocs.

  • 2017.10.29. at 03:57
    Permalink

    Először is felvilágosítanám, hogy a Knight Rider sokunknak mai napig A SOROZAT, David Hasselhoff pedig A HŐS. Aki miatt – közel 30 éves fejjel – kimegyek pénteken a Hungaroringre, hogy láthassam élőben gyerekkorom nagy bálványát. KITT pedig sokunknak AZ ÁLOMAUTÓ volt.
    A sorozat maradandó, ezen kár vitázni, de ha a cikkíró nem lenne ennyire korlátolt, legalább azt értékelhetné benne, hogy a film alkotói már a 80-as évek elején megálmodták azokat a technológiákat, amik csak az elmúlt években, vagy épp csak mostanság kezdenek feltűnni az autóiparban. (GPS-es navigáció, magát vezető autó, kamerák, érzékelők, az autóval való “beszélgetés”, stb.)
    Összefoglalva: sajnálom, hogy izgatottan idekattintottam arra várva, hátha kapok pár nosztalgikus képet, beszámolót a mai napig kedvenc sorozatomról. Ehelyett egy szánalmas, az Autónavigátorhoz egyébként méltatlan fröcsögésre futotta.

  • 2017.10.29. at 03:57
    Permalink

    Megszólalt a mónika show, a barátok közt, a VV és a többi szemét nemzedéke és rossz néven veszi, hogy leírták: amit néz, az egy halom sz.r! Lányok, a hiba a ti készüléketekben van, förtelem f.sról hiszitek azt, hogy érték!

    A cikkírónak egy pont, nektek meg egy csokor rózsa hamupipőkék!

  • 2017.10.29. at 03:57
    Permalink

    Kedves István!
    Én nem vagyok az a hozzászólogatós fajta, de ez a cikk…Hát ennél már nincs lejjebb. Tényleg szánalmas, hogy fikázod az adott korszak menő sorozatait. Nyilván ha elővennéd a gyerekkori játékaidat, vagy ránéznél a 20 évvel ezelőtti önmagadra, akkor azt is borzalmasan égőnek-bénának éreznéd?! Nem a régi sorozatokkal és a régi dolgokkal van baj, hanem veled és a felfogásoddal, illetve az általad írt cikkek szintjével. Kérlek próbáld emelni a színvonalat és írj igényes cikkeket, vagy ha nem megy, hagyd abba!
    Faragó Balázs

  • 2017.10.29. at 03:57
    Permalink

    Érdekes hányan érezték személyes sértésnek és gyerekkoruk teljes naivitásának megcsonkítását mikor KITT gúnyolása lett a top1 a listán, miközben az ország nagyrésze van akkora tahó mint Torrente (kár titkolni) érte mégsem állt ki senki. Bár nehéz elképzelni olyan kritériumokat amivel egy listán lehetnének, nem is nagyon értem miért pont ez a jelenet került ide, de majd akkor én védem ezt. Végig röhögtem 😀

  • 2017.10.29. at 03:57
    Permalink

    A Trans Am nem Firebird-változat? Bár tényleg mindegy. Köszönöm a kritikákat, tanultam belőlük, azt pedig külön köszönöm, hogy így nem messze a 40-től le lettem tinizve.

  • 2017.10.29. at 03:57
    Permalink

    K.I.T.T. nem Firebird, hanem Trans Am de mindegy. Amúgy meg több százan rákívántak egy Pontiacra, ugyanis rengeteg replica van ma is a világon. Ezekenek feelingjük van, még ha nem is K.I.T.T.-é építik őket. És ma melyik a jó sorozat?

  • 2017.10.29. at 03:57
    Permalink

    Sosem szóltam még hozzá a cikkekhez, de napi rendszeres olvasója vagyok az oldalnak. Én is úgy érzem, hogy ezzel a cikkel most egy kicsit melléfogtál, kedves István. Ezeket a filmeket nem a mai szemmel kellene értékelni, hanem figyelembe kéne venni a kort, amelyben kult filmekké lettek. A Knight Rider gyermekkorom kedvenc sorozata volt és igen, én szerettem volna egy Pontiacot, mint a magamfajta 10 éves kölkök mind. Pont amiatt, hogy az idő elhaladt a sorozat mellett, semmiképp nem nézném meg újra, mert összeomlana az a kép, ami emlékeimben megmaradt. Felnőttként a cirkusz se akkora mulatság, mint gyerekként nevetni a bohócon.

  • 2017.10.29. at 03:57
    Permalink

    Ez a cikk a k..a nagy gáz, nem az autók! Persze, mennyivel szívesebben olvastam volna valamit ezeknek az autóknak a történetéről, eredetéről valami olyasmiről aminek köze van az autós újságíráshoz…

  • 2017.10.29. at 03:57
    Permalink

    Komolyan,ennyire szánalmas cikket… Ez az újságírás szemete. Minek ezeket szidni? A filmek nagy része nézhető,van amelyik élvezhető is. A Taxi 1-2,a Tolvajtempó,az első Halálos Iramban,a Drive és a Szállító is jó filmek,erre valaki aki autós újságírónak mondja magát,idehány egy ilyen szar,semmitmondó cikket. Hát gratulálok…

  • 2017.10.29. at 03:57
    Permalink

    Én nem tudom mi baja a cikkírónak, leginkább arra lennék kíváncsi próbálta-e ezeket az autókat való életben vagy csak láttam a tévében kategória???
    Nekem volt szerencsém 1-2 évvel idősebb Firebirdhez, Yugóhoz, Crown Vic-hez Amerikában 2000 előtt és őszintén mondom a Firebird nem nagy szám, de nem volt szar, a Yugo kifinomultabb mint a Zastava a Crown Victoria meg tipikus amerikai szedán. Nem értem a fikázást, ez olyan mint ha 15-20 év múlva a mostani Audi Mercedes BMW-t rókáznám le. Mellesleg ezeket lehet hogy jobban le fogom mert ezek már ha még működnek egyáltalán csoda lesz,de lehet hogy egy autó árába kerül majd megjavítani őket, ellentétben az amerikaiakkal.

  • 2017.10.29. at 03:57
    Permalink

    Egyetértek az előttem szólókkal. A Knight Ridert manapság is játsszák két csatornán(!), biztos, mert annyira sz.r, nem? Lehet, hogy kicsit bárgyú, de én ma is elnézem, és szerintem nem vagyok vele egyedül. Jól mellényúltál ezzel a cikkel, tényleg inkább a cikk a szánalom, nem a tárgya.

  • 2017.10.29. at 03:57
    Permalink

    Most szépen fogom magam, és kitörlom a regisztrációmat az autónavigátorról, beteszem a tiltott oldalak közé, és elfelejtem. egy ilyen kis köcsög tini ne irogasson már ilyeneket a régi kultuszfilmekről baz! Az ujságírás elsődleges szabálya, hogy a saját véleményt félretéve kell kívülálló szemszögből írni. Na ez a gyökérpálca ezt nem tudja. Aki ide jár, az általában ezeken nőtt fel. Ha nem is mindet, de többet szeretett és várt. Akkoriban ez volt a technika, nem volt számítógépes belenyúlás. Nem voltak digitális effektek. Nem is idegesítem magam, csak törlöm magam és kész.

  • 2017.10.29. at 03:57
    Permalink

    Te idióta cikkíró!! ez egy legenda volt , mutassatok még egy ilyent sok sok ember, gyerek nézte. És igen sokan rákívántak a pontiacra!!!! Miért golf 1-est kellett volna berakni?!! Jó kis sorozat volt a ” K.I.TT. 🙂

  • 2017.10.29. at 03:57
    Permalink

    A szerző valószínűleg más bolygón nőtt fel. Én igenis vártam és szerettem ezeket a filmeket, sorozatokat. Akkoriban jó volt és szerethető. Sőt még egy saját KITT-re is vágytam volna. És nem úgy néztem rá hogy ki kell röhögni, meg hogy szánalmas. Ennyi erővel Herbiet, a Batmobilt vagy a Szellemírtók autót is “kiröhöghetné” a szerző. Ez a cikk szánalmas szerintem…

  • 2017.10.29. at 03:57
    Permalink

    Ezek az emberek mit szólnának hozzá ha tudnák, hogy te itt rossz hírűket kelted, fikázod őket ? Vajon beperelnének pár millára? Te vagy a szánalmas Kántor István, hogy egy Hungaroringi fellépésből autós-filmes fikázást hozol össze!

Vélemény, hozzászólás?