Idén is állejtős lesz a Volkswagen Találkozó

Kedvcsináló: szeptember 19-én Volkswagen Találkozó a Hungaroringen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hippifalu, Golf és Bogár amíg a szem ellát és ezer program egész nap. Ilyen lesz a VW Találkozó, aminek pár résztvevőjét mi már láthattuk.


Tavalyhoz és az azt megelőző két évhez hasonlóan idén is lesz Volkswagen márkatalálkozó, és a tavalyihoz hasonlóan idén is egy rendhagyó sajtótájékoztatón hangolódhattak az autós újságírók. A Volkswagen nagyon jól csinálja, mert tudja, hogy a kollégák nagy része az újakon túl a youngtimer és veterán korú autókért is él-hal. A forgalmazó Porsche Hungária éppen ezért, ahogy összerántotta a típusonként tömörülő klubokat is a rendezvényhez, úgy bemelegítésnek az újságírókat is meghívta. Nem kávéra és pogácsára, épp ellenkezőleg: lelkes tulajok féltett kincseit kipróbálni. Az alábbi képeken tehát olyan autók láthatók, amik mind ott lesznek a nagy napon.
Hirdetés



De ne szaladjunk így előre, jöjjön a szolgálati közlemény, pár tudnivaló a szeptember 19-én, szombaton megrendezésre kerülő eseményről. A helyszín idén is a Hungaroring. 2012-ben a hetes Golf bemutatásakor szerveztek egy Golf Találkozót, amin hétezren vettek részt. Egy évre rá a Golf Variant és GTI bemutatása adta az apropót az újabb összejövetelhez, és tavalyra úgy kinőtte magát a rendezvény, hogy Golf helyett már VW márkatalákozónak nevezték.

Két éve Guinness rekordot döntöttek a golfosok, 535 autóból rakták ki a típus nevét. Minden évben volt tombola, amin először egy egyest, aztán egy kettest, tavaly meg egy hármast sorsoltak ki a márka legkelendőbb típusából. Idén, ahogy ki lehetett találni egy négyes Golf lesz a tombolaautó, de sokkal érdekesebb az eddigieknél. Ez ugyanis kabrió, amit újonnan Frenreisz Károly zenész vett itthon, és egy érdekes csavarral került vissza a Porsche Hungáriához.

A nyeremény is értékes, de nem csak emiatt lesz érdemes kimenni ezen a hétvégén a Hungaroringre. Látható lesz idén is a VW teljes modellpalettája, beleértve a haszonjármű kínálatot és a villanyautókat is. Elmaradhatatlan hangulatelem a Transporter hippifalu, ahol a típusból kialakított food truckokból kínálják a fröccsöt, a kézműves sört és a harapnivalót. Ezen kívül kemény magként kint lesz 300 zsűrizett széria és tuning Golf, de mellettük a Bogár, a Jetta, a Vento, a Bora, a Passat, az idén negyven éves Polo, a Scirocco, és a Corrado klubosok is jó pár autóval képviselik a típust és egyesületüket.

Az autós szakmai programok közül is kiemelkedik a Golf R 400, a Touran és a Golf GTD Variant, valamint egy meglepetésmodell bemutatója és az oldtimer kiállítás, aminek sztárja a gyári múzeumból érkező 1962-es ős-Transporter Westfalia busz lesz. Természetesen nem marad ki a börze sem, ahol a nélkülözhetetlen alkatrészek mellett mindenféle kiegészítő is akad majd, de idén először lesz Volkswagen Használtautó Börze is. Közben a látványról a versenypályán felvonuló autók mellett a Volkswagen Driving Experience kaszkadőrei fognak gondoskodni.

És ne felejtsük el, hogy idén az eddigi öt generációnyi Transporter mellé a vadonatúj T6, azaz a hatodik széria is csatlakozik. Mint megtudtuk, egy múltidéző piros-fehér, kétszínű példánya is látható lesz a stílusban hasonló legendás elődje mellett. És hogy igazi családi program legyen a VW találkozó, a gyerekeknek játszóház mellett többféle elfoglaltság is lesz. A belépő az idei rendezvényre csak 400 forint, egy buszjegy ára, ami a fentiek ismeretében viccesen barátságos. Még több információt az itt elérhető hivatalos honlap[/url] adhat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 13:24
    Permalink

    Nyugodj meg, nem leszünk ott, nem fogunk zavarni, miközben a Golfokat meg a Passatokat nyalogatod, te f*rtúró:) Minden márkának vannak hívei, tudod, vannak Peugeot-fanok, Volvo-fanok meg Ford-fanok is, stb., ezzel ne keménykedjél, Kempó. Most a VW-esek taliznak, máskor meg mások. Nem nagy ügy. Hír majd arról fog születni, ahogy a pedálos Moszkvicsoddal pózolsz a Bogarak és Golfok között – a cikk írója ki lesz akadva, ki ez az őrült? Mi pedig itt fogunk bólogatni a monitor előtt: igen, Kempó mester újra lecsapott! Hozta a formáját:):):) Hidd el, mi is várjuk, mit alkotsz majd!

  • 2017.10.28. at 13:24
    Permalink

    Szerintem meg menjetek el a rendezvényre és ott mondjátok el ezt a sok hülyeséget.
    ha igazán kemények vagytok, nem pedig ócska, nyomorult fotelhuszárok, akkor itt a lehetőség. Elmondhatjátok annak a sok fauvé buzinak ott a rendezvényen, hogy mekkora köcsögök!

    Talán születik majd róla egy hír.
    Én nagyon várom.

    Irány fiúk a rendezvényre. 😀

  • 2017.10.28. at 13:24
    Permalink

    Kempóka, a te pedálos Moszkvicsod melyik képen van? Vagy inkább full extrás Frédi-Béni mobillal nyomod? Amúgy bocsesz, most látom, hogy az egyik képen van egy Bora(vagy amerikai piacos Jetta), az egy ócska vacak, abból biztos nem élne meg Pötsch úr és a sleppje. Most már tudjuk, hogy te is nekik dolgozol. Nyilván nem mondhatsz rosszat német barátaidról. De nem kell titkolózni, nyílt titok, hogy ami onnan jön, egyenértékű azzal, amit a vécében látsz, ha belenézel:)

Vélemény, hozzászólás?