WRC sztori: Meeke a nézők között autózva is nyert

Megvan a Citroën első idei WRC győzelme

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Annak ellenére tudott nyerni a Citroën a Mexikó Rallyn, hogy Kris Meeke egy nézői autóba is beleszállt. A reakciók több mint zseniálisak.


Monte-Carlóban Ogier (Ford), Svédországban Latvala (Toyota), míg Mexikóban Meeke (Citroën) tudott győzedelmeskedni, így három WRC hétvége után is kihegyezett a verseny. Nem jött könnyen a Citroën Total Abu Dhabi WRT első győzelme, hiszen az utolsó napra eleredt az eső, ami Kris Meeke-t is durván megviccelte. Az utolsó előtti szakaszon ötödször tudott legjobb időt menni a brit pilóta, így valamivel több mint 6 másodperccel növelte előnyét Ogier előtt. Ám az utolsó, Power Stage gyorsaságin olyan történt, ami csak nagyon ritkán a WRC történetében. A cél előtt pár kanyarral Meeke lecsúszott a Citroën C3 WRC-vel, és egy nézői autót is lekoccolt.
Hirdetés
De a kocsiban is volt káromkodás:
Hirtelen azt sem tudta hol van, tett egy kört a civil autók között, persze a gázt nem engedte el, hiszen a győzelemért hajtott. Tökéletesen érvénysítette a ralilegenda Colin McRae híres mondatát: "If in doubt, flat out." Szerencsére sikerült visszatalálnia a pályára, és mindössze 13 másodperc 8 tizedmásodperc előnnyel ugyan, de a Kris Meeke-Paul Nagle páros megnyerte a Mexikó Rallyt. Láthatóan hatalmas teher esett le róluk mikor megtudták, hogy nyertek. Második helyen egyébként Ogier végzett az M-Sport Ford Fiestájával, harmadik pedig a Hyundai-os Neuville tudott lenni. Vajon a következő futamon végre egy Hyundai hozza majd a legjobb abszolút időt?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?