Eszement módon szállítanak a kínaiak

Mindennapos a fölül duplázott tréler Kínában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Dupla annyi kocsit szállítanak a kínai trélerek, mint az európaiak, még a látvány is felfoghatatlan, a stabilitás kérdése pláne.

Egy kínai autós blogon találtuk ezeket a fotókat. Elsőre manipulációnak tűnhet, de nem, nézzék meg közelebbről! Azzal nincs baj, hogy két emeleten szállítják a kocsikat, de két sorban is, ráadásul felül a duplázás. Már az egész szerkezet borzasztóan vészjósló, óriási hodályok, rengeteg merevítéssel, hatalmas kerekekkel, három tengelyen. És azt írják, hogy ez ott teljesen normális. Végülis, ha sikerül célba érnie, nagyon hatékony szállítási mód, ugyanakkor ennél nagyobb kockázatot nemigen vállalhatnának.
Hirdetés
Egy normál európai autószállító gyártmánytól függően nagyjából 20 méter hosszú és maximum 10-11 autót szállítanak. Ha hosszabb a szerelvény, jellemzően két darabból áll. Ezek viszont ránézésre minimum másfélszer akkorák és egy darabból állnak. Mintegy 20 kocsit számoltunk rajtuk, de van olyan, amelyik 20 felett szállít. Csak a fölső szinten van legalább 12, ha átlagosan másfél tonnát számolunk egy autóra, az 18 tonna, kb 2,5 méter magasan. Nem meglepő, hogy Toyota és Chevy modellek mellett jellemzően kínai gyártmányú SUV-okat szállítanak, azok meg többet is nyomhatnak. Elképesztően labilis lehet a tréler. Ha ez a cucc borulni kezd, semmi nem állítja meg. Nagyobb ország, nagyobb igények, nagyobb kockázat, amit úgy néz ki, muszáj vállalniuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 04:23
    Permalink

    A cikk utolsó mondata a lényeg. Nekünk felfoghatatlan, ott természetes. Ez olyan, mint az ausziknál a Road Train – nem ritkán 3-4 pótkocsit vontat egy óriási Kenworth, Peterbilt, Mack vagy éppen az ottani igényekre átalakított Mercedes, Volvo vagy Iveco. Az Ausztrál kamionosok c. sorozatban elég horribilis dolgokat szoktak bemutatni.

Vélemény, hozzászólás?