Címvédésre készül a Ford Le Mans-ban

Négy Ford GT a Le Mans-i rajtrácson

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tavaly történelmet írt a Ford, hiszen 50 év után tudtak újra Le Mans-i 24 órást nyerni. Idén címvédésre készülnek, 4 autóval, profi pilótákkal.


2016 volt a Ford nagy visszatérése a hosszútávú versenyzésbe. Négy teljesen új fejlesztésű Ford GT-vel és új csapattal vágtak neki a Le Mans-i 24 órásnak, hogy pontosan 50 évvel a legendás Ford GT-k 1966-os hármas győzelme után újra történelmet írjanak, és egy újabb trófeával tisztelegjenek az elődök előtt. A munka meghozta gyümölcsét, a Ford Chip Ganassi Racing 68-as rajtszámú versenyautója kategóriája első helyén ért be 24 óra után. A győzelem már akkor sem jött könnyen, idén viszont egyértelműen a címvédés a cél. Egyébként tavaly nem csak a FIA WEC Hosszútávú Világbajnokságon, de az amerikai IMSA WeatherTech SportsCar Bajnokságban is eredményesen szerepeltek.
Hirdetés

“Az, hogy tavaly visszatértünk Le Mans-ba, ahonnan a GTE Pro géposztály aranyérmével távoztunk, világszerte büszkeséggel töltötte el munkatársainkat, és látványosan bebizonyította, hogy a közös erőfeszítés lenyűgöző eredményt hozhat. Most újra izgatottan várjuk a következő futamot, és azt, hogy képesek leszünk-e megvédeni a címünket.” - nyilatkozta Bill Ford, a Ford Motor Company ügyvezető elnöke. Alig 10 nap, és elrajtol a 2017-es Le Mans 24 órás futam, ami szintén jubileum a Ford számára, hiszen 50 évvel ezelőtt szerezte meg Dan Gurney és AJ Foyt a második győzelmet abban a négy éven át tartó sorozatban, amikor a Fordok uralták a világ legnagyobb motorsport-sorozatát. Győzelmükhöz kötődik egyébként a pezsgőzés hagyománya, hiszen Gurney volt az első, aki a dobogón pezsgőt spriccelt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?